Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Alan Shearer sanoo, että Arsenalin manageri Arsène Wenger näyttää menettäneen pukuhuoneen luottamuksen.

Entinen kärkipelaaja seurasi tarkalla silmällä, kun West Bromwich nujersi lontoolaisjoukkueen maalein 3–1 viime viikonloppuna. Arsenal on hävinnyt viidestä edellisestä liigaottelustaan neljä.

– Jos joku mietti, mitä joukkue ajattelee manageristaan, he saivat vastauksena lauantaina. Se, mitä näin Hawthornsilla tapahtuvan, oli täysin sama asia, jonka näin Leicesterin ja Claudio Ranierin kanssa. Se oli täysin sama asia, jonka näin viime kaudella Chelsean ja José Mourinhon kanssa. Ja se on tapahtunut viimeksi kuluneen kuukauden aikana Arsenalissa, Shearer toteaa The Sunissa.

– Minun ei koskaan kuule sanovan, että managerin on lähdettävä tai saatava potkut. Pelaajat tekevät kuitenkin selväksi sen, mitä he ajattelevat. Ja Arsène Wenger ansaitsee parempaa, hän korostaa.

Hänen mielestään kamppailu West Bromwichia vastaan olisi tarjonnut loistavan tilaisuuden osoittaa taisteluhenkeä ja johtajuutta. Sen sijaan isännät rokottivat Tykkimiehiä kulmapotkuista.

– Ei johtajia, ei intohimoa, ei aggressiivisuutta, kukaan ei ole valmis panemaan itseään likoon puskemaan sen pois. Lauantain esityksen jälkeen on kyseenalaistettava, onko Arsenalilla rohkeutta tai henkistä vahvuutta sijoittua neljänneksi. Minä näen taistelun neljännestä sijasta heidän, Liverpoolin ja Manchester Unitedin välisenä kamppailuna, mutta juuri nyt en usko Arsenalin saavuttavan mitään, pohtii Shearer.

Newcastlen entisen kipparin mukaan Arsenalin joukkueessa on tapahduttava isoja muutoksia kesällä. Shearer näkee, että moni pelaaja on liian samantyyppinen.

– Katson Theo Walcottia, Danny Welbeckiä, Alex Oxlade-Chamberlainia sekä Alex Iwobia, enkä vieläkään tiedä, mitä he ovat. Ovatko he keskushyökkääjiä vai laitureita? Katson heidän keskikentän keskustaansa ja alakertaansa, eikä siellä ole johtajuutta tai organisointia.