Putoamisviivan alapuolelle valahtanut Middlesbrough erotti torstaina joukkuetta lähes kolmen ja puolen vuoden ajan valmentaneen Aitor Karankan. Boron hyökkäystehot ovat olleet koko Valioliigan vaatimattomimmat, eikä joukkue ole voittanut otteluakaan sitten joulukuun.

Valmennusvastuun sai ottaa tilapäisesti harteilleen Karankan apuvalmentaja Steve Agnew. 51-vuotiaan Agnew’n tulikoe tuli hyvävireistä Manchester Unitedia vastaan sunnuntaina. Vaikka tuloksena olikin 1-3 -tappio, näki Agnew omiensa otteissa paljon hyvää eikä epäile hetkeäkään, etteikö sarjapaikan säilyttäminen olisi mahdollista.

– Olen todella tyytyväinen siihen, että pystyimme panemaan Manchester Unitedin noin ahtaalle. 2-0 -tappioasemassa pelaajat osoittivat taistelutahtonsa. Yleisölläkin oli siihen suuri osansa, Agnew totesi Sky Sportsille.

– Ansaitsimme maalin. Vaikka peliaikaa oli jäljellä vain vähän, pelin painopisteen perusteella uskoin meidän pystyvän nousemaan tasoihin. Luotan täysin siihen, että olemme kykeneväisiä voittamaan otteluita.

Maaottelutauon jälkeen Middlesbrough’lla onkin edessään todellinen kuuden pisteen ottelu, sillä se kohtaa seuraavaksi 2.4. juuri putoamisviivan päällä olevan Swansean. Joukkueet erottaa toisistaan tällä hetkellä viisi sarjapistettä, mutta Boro on pelannut ottelun ”Joutsenia” vähemmän.

– United-ottelussa sitoutumisemme oli todella hyvää. Tietysti meidän pitää alkaa napsia voittoja, mutta olen ollut tässä liigassa ennenkin. Tiedän, että yksikin voitto voi muuttaa kaiken, Agnew vakuuttaa.