Eilen sunnuntaina 19. maaliskuuta Liverpool FC:n kannattajat kokoontuivat Bar Kipinään katsomaan Manchester Cityn ja Liverpoolin välistä kohtaamista.

Tapahtuman vetonaulana toimi yksi kaikkien aikojen suomalaisista jalkapalloilijoista, Sami Hyypiä. Entinen Liverpoolin kapteeni saapui suomalaisten Liverpool-kannattajien riemuksi paikan päälle.

Hiljattain Betssonin kansainväliseksi lähettilääksi siirtynyt Hyypiä oli ottelun alla haastateltavana ravintolassa. Tästä saivat nauttia sekä paikalla olijat, että Valioliiga.comin Facebook-sivun kautta tapahtumaa seuranneet Valioliigan ystävät.

Ottelun puoliajalla baarin sisällä muodostui valtava punainen jono. Pitkän uran Liverpoolissa tehnyt Hyypiä alkoi jakaa nimikirjoituksia ja lähes jokaisella jonottajalla oli Liverpoolin pelipaita päällä.

Tämä oli meille vähän yllätys.

Liverpool FC:n Suomen virallisen kannattajaryhmän OLSC Finlandin puheenjohtaja Iiro Romo nautti tapahtumasta erittäin paljon. Vaikka OLSC Finland oli hyvin edustettuna paikan päällä, niin itse tapahtuman järjestämiseen he eivät osallistuneet.

– Tämä oli meille vähän yllätys ja ehkä hieman kiitos siitä, että olemme täällä asiakkaana olleet. Tapahtuman järjesti siis ravintola ja yhdistyksemme ei tehnyt muuta kuin järjesti itsensä paikalle, Romo kertoi Valioliiga.comille.

Pelin aikana tunnelma oli varsin hieno ja Liverpoolin kannatuslaulut raikuivat läpi ottelun. Yksi useimmiten illan aikana kuuluneista lauluista oli takavuosilta tuttu ”Oo Sami Sami! Sami Sami Sami Sami Hyypiä!”. Kertoo paljon siitä, mitä Hyypiän mukana olo merkitsi.

– Onhan tämä nyt huikeata! Tämä on sitä, mitä Liverpool on ja mitä on kuulua Liverpool-perheeseen. Nimenomaan sitä you’ll never walk alonea, Romo fiilisteli.

”Vaivaa on nähty jo syksyllä”

Bar Kipinä on sekä Liverpool FC:n että Manchester Unitedin suomalaisten kannattajien kantapaikka. Kuten Romo aiemmin kertoi, oli tapahtuma täysin ravintolan järjestämä.

Kipinän toinen omistaja Lauri Kuusela kertoi, mitä tapahtuman eteen on pitänyt tehdä.

– Tähän on nähty vaivaa jo syksyllä. Olemme pikku hiljaa koittaneet löytää sopivaa päivämäärää.

Vaikka tapahtumasta on ollut pitkään puhetta, tuli järjestämisen kanssa pieni kiire.

– Saimme varmistuksen päivämäärästä vasta noin viikko sitten. Laitoimme siinä toisen omistajan Kristian Valosaaren kanssa pyörät pyörimään ja saimme tapahtuman järjestettyä.

Ottelu päättyi viihdyttävien vaiheiden jälkeen 1-1-tulokseen. Tasapelistä huolimatta paikalla olleilla Liverpool-kannattajilla oli tunnelma katossa.