Manchester United otti Valioliigassa rutiininomaisen voiton Middlesbrough’sta sunnuntaina. Voitto nosti Unitedin 52 pisteeseen ja sarjassa sijalle viisi.

Neljäs sija ja Mestarien liiga -paikka häämöttävät neljän pisteen päässä. Rästiottelut voittamalla United nousisi Liverpoolin ohi.

– Se olisi iso voitto, koska se piti yllä haaveemme neljännestä sijasta, United-manageri José Mourinho sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Jos emme olisi voittaneet, olisimme menettäneet edun suhteessa Arsenaliin (hävisi oman ottelunsa), Man Cityyn ja Liverpooliin (pelasivat keskinäisen ottelun tasan).

Valioliiga ei kuitenkaan ole Mourinhon päätavoite loppukauden aikana.

– Haluaisin enemmän voittaa Eurooppa-liigan, koska se antaisi meille saman – Mestarien liigan – mutta lisäksi pokaalin, arvostusta ja UEFA Super Cupin.

– Mutta ehkä emme voita, joten meidän on taisteltava Valioliigassa neljän sakkiin pääsemisestä.

Pelitavan muokkausta Boroa vastaan

Boroa vastaan Unitedin oli tultava toimeen ilman Zlatan Ibrahimovicia, Paul Pogbaa ja Ander Herreraa. Mourinho myönsikin, että ryhmitystä piti hieman säätää. United pelasi systeemillä 3-4-2-1.

– Meidän oli pakko vaihtaa paljon pelaajia, ja yritimme suojella joitain pelitavan muutoksella.

– Esimerkiksi Valenciaa yritin suojella pelipaikkamuutoksella niin, ettei hänen tarvinnut juosta sataa metriä ylös, alas. Toppareita yritin suojella lisäämällä yhden keskuspuolustajan.

– Minun oli suojeltava Juan Mataa, koska hän pelasi 90 minuuttia Rostovia vastaan. Vaihtopenkillä ei ollut keskikentän keskustan pelaajia, joten (Michael) Carrickin ja (Marouane) Fellainin oli pelattava 90 minuuttia.