Arsenalin toimistolla eletään hyvin mielenkiintoisia aikoja. Joukkueeseen on tulossa merkittäviä muutoksia.

The Times -lehti kertoo, että manageri Arsène Wenger on halukas myymään sekä Alexis Sánchezin että Mesut Özilin tulevana kesänä. Kaksikosta saaduilla rahoilla olisi tarkoitus rakentaa Gunnersia uudestaan. Samalla lehti antaa viitettä siitä, että Wenger olisi halukas jatkamaan tehtävässään.

Lehden mukaan Arsenalissa on jo ymmärretty, ettei Sánchezia kyetä taivuttelemaan jatkosopimukseen. Tykkimiesten johto ei kuitenkaan halua myydä chileläistä Valioliigassa pelaavalle kilpailijalle, sen verran kovasta pelimiehestä on kyse. Timesin mukaan Chelsea ja Manchester City ovat kiinnostuneita Sánchezista, jonka todennäköisin määränpää on PSG.

Özilin kohdalla Arsenal sen sijaan on jatkuvasti ollut pettyneempi peliesityksiin isoissa otteluissa. Jälkimmäisessä Bayern München -kamppailussa Özil pelasi vain loppuhetket, ja viime viikonloppuna hän ei ollut lainkaan kokoonpanossa. Virallinen syy oli lievä lihasvamma, mutta on myös sanottu, että ”pudotus” olisi johtunut heikosta pelaamisesta.

Sekä Sánchez että Özil ovat 28-vuotiaita. Molempien sopimus umpeutuu reilun vuoden kuluttua. Kaikki kilpailut mukaan lukien Sánchez on tällä kaudella pelannut 38 ja Özil 31 ottelua.

Voitaneen sanoa, että Sánchezin ja Özilin kohdalla puhutaan Arsenalin kahdesta tärkeimmästä hyökkäyspään pelaajasta. Sánchez on tämän kauden Valioliigassa paukuttanut tehot 18+9. Toiseksi kovimmat tehot löytyvät Olivier Giroudilta (8+3).

Özil on tehnyt viisi maalia ja antanut vain neljä maalisyöttöä. Paikkojen luomisesta se ei kuitenkaan ole jäänyt kiinni. Saksalainen on luonut ottelua kohden keskimäärin sellaiset kolme maalipaikkaa. Sánchez pääsee melko lähelle (2,7 maalipaikkaa), mutta muut ovat kaukana takana.