Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen entinen toppari Rio Ferdinand, 38, on avautunut Radio Timesille avuttomuudesta ja tuskasta, jota hän on kokenut vaimonsa Rebeccan kuoleman jälkeen.

Ferdinand mainitsee esimerkiksi sen, että ilman vaimon tai seuran tukea hänellä ”ei ollut hajuakaan”, kuinka aika lääkärille varataan. Hänen kolme lastaan olivat 4–9-vuotiaita Rebeccan menehtyessä syöpään 34-vuotiaana vuonna 2015.

– Jalkapallossa ei nosteta sormeakaan, kunnes mennään valkoisen viivan yli pelikentälle. Kaikki tehdään puolestasi. Sitten esimerkiksi kotona mennessämme lomalle minun piti ainoastaan pakata oma laukkuni, koska Rebecca hoiti pakkaamisen, Ferdinand kertoo.

– Tilanne oli jopa sellainen, että ajattelin ”kuinka lääkäriin mennään”. En ollut koskaan käynyt kuin seuran lääkärin luona. Minulla ei ollut hajuakaan.

Ex-pelaaja paljastaa kokeneensa riittämättömyyden tunnetta hoitaessaan lapsiaan.

– Hänellä oli tapana pedata heidän sänkynsä tietyllä tavalla, ja kun he kertoivat siitä minulle, tunsin itseni pieneksi. Ajattelin, että ”mitä tahansa teenkin, se ei riitä”, hän sanoo.

Ferdinand alkoi lisäksi arvostaa sitä, kuinka paljon Rebecca oli tehnyt lasten eteen varmistaakseen jokapäiväisen arjen sujumisen.

– Minulla oli tapana nousta sängystä, pukea vaatteet päälle, syödä vähän aamupalaa heidän kanssaan. Sitten vein heidät jonnekin ja lähdin harjoituksiin. Luulin tekeväni oman osuuteni, mutta se on helppo osuus… Missä heidän kenkänsä ovat? Missä heidän vaatteensa ovat? Missä heidän laukkunsa ovat?

Vaikein ongelma oli selvitä omien lasten surusta ja auttaa näitä suremaan. Ferdinandin mukaan yksi pojista huomasi sairaalassa seinän, joka oli täynnä kiitoskortteja.

– Hän kysyi ”Mikä tuo on isä?” Minä sanoin, että ne ovat potilaiden ja perheiden osaston lääkäreille ja sairaanhoitajille jättämiä kiitoskortteja, heidän äitinsä tai isänsä tai jonkun muun auttamisesta. Hän totesi ”No, he eivät auttaneet minun äitiäni” ja käveli pois.

Lähde: Guardian Sport