Englanti ja Saksa kohtaavat toisensa harjoitusottelussa tänään keskiviikkona. Myös molempien maiden alle 21-vuotiaiden joukkueet pelaavat vastakkain heti saman viikon perjantaina.

Saksan joukkueen kaikilla pelaajilla on yhteensä maan pääsarjasta Bundesliigasta kokemusta 1137 ottelun verran. Englannin vastaava luku pelaajiensa Valioliigaotteluista on vain 206.

Archie Rhind-Tutt

@archiert1

Archie Rhind-Tutt

@archiert1
Some numbers coming up... [because I found the extent of the disparity surprising…and everyone likes numbers…I think]
Between them, England U21 squad have 206 Premier League appearances overall.

Germany U21 squad has 1,137 (!) Bundesliga appearances overall


Tämä voi kertoa kahdesta asiasta. Valioliigajoukkueet eivät anna mahdollisuuksia nuorille kotimaisille pelaajille tai sitten maa ei vain pysty tuottamaan tarpeeksi laadukkaita nuoria pelaajia, mikä kuulostaa aika absurdilta jalkapallon suurmaasta puhuttaessa.

Eniten Valioliigaotteluita Englannin Alle 21-vuotiaiden kokoonpanossa on tällä hetkellä Aston Villassa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalla Jack Grealishilla. Valioliigapelejä miehen tilillä on 34.

Lukema oikeuttaisi Saksan vastaavassa listassa vasta sijalle 16. Eniten Saksan joukkueesta Bundesliigaotteluita on pelannut Mathhias Ginter, jolla otteluita on 129.

Ottamatta kantaa sarjojen tämän hetkiseen tasoeroon. Voi todeta faktana, että Valioliiga ei tasonsa puolesta ole näin paljon kovempi sarja, mitä näistä numeroista voisi päätellä.