Ex-jalkapalloilija Atik Ismail paljasti tänään Twitter-tilillään, että hän oli saanut yli 38 vuotta sitten kirjeen Derby Countylta – hän ei tosin itse tiennyt asiasta.

16. maaliskuuta vuonna 1979 kirjatussa kirjeessä tiedusteltiin mahdollisuutta saada Ismail kahden viikon testijaksolle Derbyyn. Joukkue pelasi tuolloin Englannin pääsarjassa.

Ismail oli saanut kirjeen käsiinsä vasta tänään. Kirjeen hän oli saanut pojaltaan, Ali Koljoselta. Ilta-Sanomien mukaan Koljonen oli löytänyt kirjeen Futisknopit-nimiseltä Twitter-tililtä.

Atik Ismail

@atikhjk
Vajaan 38 vuoden jälkeen poikani lähetti tällaisen. En ole koskaan tiennyt kirjeen olemassaolosta. Oon aika PÄSSI!#archiegemmil

Ilta-Sanomien tavoittama Ismail ei hämmentynyt saamastaan kirjeestä.

– Tuohon aikaan, 70-luvulla, HJK:n ja Palloliiton toimistoon tuli useammaltakin seuralta kirjeitä. Monet pelaajat ovat olleet häkeltyneitä kuullessaan vasta jälkikäteen yhteydenotoista, Ismail kertoi IS:lle.

– Tietojeni mukaan esimerkiksi Valkeakosken Hakalle tuli paljon kyselyitä pelaajista. Ne kuitenkin pidettiin täysin salassa. Kai siinä oli taustalla pelko, että pelaajat olisivat pyytäneet pimeästi rahaa huomattavasti enemmän. Silloin kaikki maksettiin pimeänä kirjekuorissa