Viime aikoina on saatu lukea paljon uutisia, joissa Arsenal-pelaajien tulevaisuus on sidottu Arsène Wengerin jatkopäätökseen. Mutta osataan sitä Tottenhamissakin.

Spursin ehdoton ykkösmaalivahti Hugo Lloris allekirjoitti joulukuussa kesään 2022 ulottuvan jatkosopimuksen. Ura Tottenhamissa ei kuitenkaan välttämättä jatku.

– Kohtaloni on sidottu Mauricioon, se on varmaa, Lloris sanoi lehdistötilaisuudessa viitaten Spurs-manageri Mauricio Pochettinoon. Pochettino on yhdistetty spekulaatioissa Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi.

– Olen hyvin onnellinen täällä. Mutta jalkapallossa kaikki on epävarmaa. Kaikki voi muuttua hyvin nopeasti.

– Hän (Pochettino) merkitsee minulle paljon. Suhteemme on jalkapalloa suurempi. Kyse on ajattelutapojen kohtaamisesta.

– Hänestä tulee jonain päivänä maailman paras valmentaja. Hän on sitä jo minulle. Hänen läsnäolonsa ja meidän suhteemme merkitsevät minulle kaikkein eniten.

Lloris vihjasi, että ”mahtiseura” voisi olla liian suuri houkutus hänelle. Tuollainen mahtiseura saattaisi olla esimerkiksi Real Madrid, joka madridilaislehdistön mukaan aikoo hankkia uuden ykkösmaalivahdin tulevana kesänä. Siirtohuhuissa seuraan on yhdistetty Lloris, David de Gea ja Thibaut Courtois.

– On asioita, joista ei voi kieltäytyä. Mutta se ei tarkoita, että olisin epätoivoinen. On seuroja, jotka ansaitsevat arvostusta. Ne ovat mahtiseuroja historiansa ja legendaarisen statuksensa ansiosta.

– Kymmenen tai 15 vuoden kuluttua nämä seurat ovat edelleen huipulla. Niin ei ole kaikkien seurojen kohdalla. Tottenham ei ole tottunut voittamaan, mutta me yritämme luoda jotain. Ei ole helppoa taistella Euroopan mahtiseuroja vastaan, mutta se tarjoaa motivaatiota.