Pelaajayhdistyksen Valioliigan viime kauden parhaaksi pelaajaksi valitsema Riyad Mahrez on onnistunut tällä kaudella ensisijaisesti Mestarien liigan otteluissa. Leicester selviytyi kilpailussa komeasti kahdeksan parhaan joukkoon, ja tärkeänä osatekijänä menestyksessä ovat olleet algerialaisen tekemät neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Ei ihmekään, että suurseurat alkavat kiinnostua 26-vuotiaasta keskikentän taiturista. Espanjalaisen Sport-lehden mukaan FC Barcelona on iskenyt silmänsä Mahreziin. Barcelonaan on tehnyt vaikutuksen eritoten Mahrezin pehmeä pallokosketus sekä kyky haastaa yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Sport kertoo, että Mahrez on ollut Barcelonan kanssa keskusteluyhteydessä jo ”kuukausien ajan”. Mahrezin omasta halukkuudesta siirron ei ainakaan uskota jäävän kiinni, vaan algerialainen lähtisi Camp Noulle enemmän kuin mielellään.

Barcelonassa luotetaan siihen, että Mahrez olisi saatavilla noin 35-40 miljoonan euron siirtokorvauksella. Leicester haluaa kuitenkin odottaa ennen neuvottelupöytään istumista, että seuran sarjapaikka on varmistunut ja Mestarien liigan taival päätöksessään. Mahrezin nykyinen, elokuussa solmittu jatkosopimus umpeutuu kesällä 2020.

Sport mainitsee jutussaan muina Mahrezista kiinnostuneina seuroina Juventuksen ja Liverpoolin.