Englannin eri nuorisomaajoukkueissa lähes 40 ottelua pelannut Ola Aina saattaa olla loikkaamassa vanhempiensa synnyinmaan Nigerian edustusjoukkueeseen. Chelsean 20-vuotias laitapuolustaja on toistaiseksi kieltäytynyt Englannin juniorimaajoukkueen peleistä päätöstä puntaroidakseen.

Ola Aina on syntynyt Lontoossa ja hän on edustanut koko uransa ajan Chelseaa. Rooli on ollut näkyvä jo muutaman harjoituskauden ajan, mutta tie Chelsean edustusryhmään tuntuu kuitenkin olevan tukossa. Näyttöpaikkoja on herunut toistaiseksi vain kahdessa valioliigaottelussa, ja niissäkin pelkkiä hajaminuutteja.

Nigerian maajoukkuevalmentaja Gernot Rohr myöntää epäsuorasti yritykset taivutella Ainaa Superkotkien riveihin.

– Kun joku todella hyvä pelaaja voi valita kahden joukkueen väliltä, on normaalia, että jätämme nuorelle lahjakkuudelle oven auki, Rohr muotoili asian Goal-sivustolle.

Valmentajalta kysyttiin aiheesta torstaina Englannissa pelatun Nigeria-Senegal -ystävyysottelun yhteydessä. Myös Ola Aina oli paikan päällä katsomassa peliä.

Chelsean pitkäaikainen keskikenttäpelaaja John Obi Mikel myönsi lokakuussa, että hänkin on yrittänyt taivutella Ainaa vaihtamaan Englannin Nigerian paitaan.