Englanti pelasi keskiviikkona Dortmundissa Saksaa vastaan isäntien 1-0 -voittoon päättyneen ystävyysottelun, jonka ainoan maalin viimeisteli maajoukkueuransa päättänyt Lukas Podolski. Ottelun jälkeen eniten on kuitenkin puhuttanut Englannin kannattajien ala-arvoinen käytös.

Englannin faneista moni oli ottelussa räkäkännissä ja asenteena oli lievästi sanottuna ”provosoiva”. Saksan kansallislaululle buuattiin ja chanteista eniten kiinnitti huomiota se, jossa laulettiin pudotetuista saksalaisista pommikoneista. Sosiaalisessa mediassa Englannin faneja nimitettiin muun muassa ”maailman huonoimmiksi faneiksi”.

Englannin jalkapalloliitto on tuominnut kannattajien käytöksen jyrkästi. Katsomosta tehtiin myös lukuisia natsitervehdyksiä ja liiton pomot ovatkin katsomokäyttäytymisestä täysin pöyristyneitä. Jatkoseuraamuksia on varmuudella tiedossa.

Jalkapalloliitto FA:n puheenjohtaja Greg Clarke luonnehti kannattajien käytöstä ”sopimattomaksi, epäkunnioittavaksi ja pettymyksen tuottavaksi”. Videotallenteet vieraskatsomosta on toimitettu Ison-Britannian poliisille, joka onkin luottavainen sen suhteen, että se onnistuu poimimaan mädimmät omenat paikalle matkustaneiden 3 200 englantilaiskannattajan joukosta.

Sopimattomuuksiin syyllistyneet Englannin maajoukkueen kannattajayhdistyksen jäsenet tulevat menettämään jäsenyytensä. Lisäksi heitä odottaa mahdollinen katsomokielto sekä matkustuskielto ulkomailla pelattaviin vierasotteluihin. Tällä hetkellä katsomokielto on päällä yli 2 000 englantilaiskannattajalla.

– FA vaatii kannattajia jatkuvasti osoittamaan kunnioitusta ja jättämään muita loukkaavat laulut laulamatta. Sopimattomasti käyttäytyvät yksilöt eivät edusta Englannin fanien enemmistöä, eivätkä kansakuntamme arvoja ja identiteettiä, FA:sta kommentoitiin The Timesin mukaan.