Englannin maajoukkuemanageri Gareth Southgate ei ole vielä valmis lyömään lukkoon maajoukkueen kapteenivalintaa. Viime vuoden loppupuolella vakituisen pestin maajoukkueen puikoissa saanut Southgate on antanut ymmärtää, ettei pitkäaikaisen kapteenin Wayne Rooneyn paikka joukkueessa ole enää selviö rajallisesta peliajasta seurajoukkueessa johtuen. Tuoreimmasta pelaajaryhmästä Rooney on sivussa loukkaantumisen takia.

Southgaten syyskauden neljässä maaottelussa kapteeninnauha oli kahdesti Rooneyn ja kahdesti Liverpoolin Jordan Hendersonin käsivarressa. Molempien oltua sivussa keskiviikon ystävyysottelussa Saksaa vastaan kapteenina toimi Chelsea-toppari Gary Cahill.

Cahill puolestaan on edustuskelvoton sunnuntain MM-karsintapelissä Liettuaa vastaan, joten Southgate saa etsiä jälleen uuden kapteenin. Yksi esillä ollut vaihtoehto on sekin, että kapteenin vastuuta kierrätetään jatkossa pelaajalta toiselle.

– Annan kai itselleni aikaa miettiä, mikä on paras skenaario. Olen sanonut ennenkin, että haluamme kehittää lisää johtajia. Teimme niin Garyn kanssa Saksassa, ja sunnuntaina on aika jakaa vastuuta, Southgate toteaa Sky Sportsin sivuilla.

– Minusta sellaisetkin pelaajat ovat esittäneet enemmän johtajuutta, jotka eivät ole kantaneet kapteeninnauhaa.

Yksi mahdollinen malli olisi nimetä kapteeniksi kulloisenkin maajoukkueen kokenein pelaaja.

– On sekin mahdollista, mutta juuri nyt se tarkoittaisi, että Joe Hart olisi kapteenina joka kerta.