Tottenham sai torstaina luvan pelata ensi kauden kotiotteluitaan Englannin maajoukkueen legendaarisella kotistadionilla Wembleyllä. Spursin anomuksesta tehtiin päätös kolme ja puoli vuotta kestäneessä tilaisuudessa, jossa kuultiin myös paikallisia asukkaita. Neuvosto antoi Tottenhamille puoltavan päätöksen äänin 5-1.

Tottenham on anonut lupaa pelata Wembleyllä ensi kaudella 27 kotiottelua. Wembleylle mahtuu kaikkiaan 90 000 katsojaa.

Tottenhamilla on nyt maaliskuun loppuun saakka aikaa miettiä, haluaako se hyödyntää saamansa luvan ja todella pelata valtaosan – tai kaikki – kauden kotipeleistään Wembleyllä. Seurassa on tiettävästi arveluttanut, jääkö tunnelma peleissä laimeaksi, mikäli stadionin täyttöaste on odottamattoman alhainen.

Vielä tärkeämpi seikka Tottenhamin päätöksen kannalta on Tottenhamin oman uuden kotistadionin valmistumisaikataulu. Mikäli näyttää siltä, että uusi stadion on suunnitellusti käyttövalmis kauden 2018-2019 alkajaisiksi, tulee se todennäköisesti Wembley-mahdollisuuteensa tarttumaan.

Jos uuden stadionin valmistumiseen ajoissa ei uskota, saattaa Tottenham pelata vielä ensi kauden tutulla White Hart Lanella ja siirtyä vasta kaudeksi 2018-2019 Wembleylle.

Tottenham sai kuluvan kauden aikana kokemusta Wembleyllä pelaamisesta, mutta kokemukset eivät osoittautuneet erityisen hyviksi. Neljästä Wembleyllä pelaamastaan europelistä Tottenham voitti vain yhden (TsSKA Moskovaa vastaan), ja siinäkin katsomoon olisi mahtunut parikymmentätuhatta katsojaa enemmän. Kaksi muuta Mestarien liigan kotipeliä tuottivat tappiot, ja Eurooppa-liigan taival katkesi koti-Wembleyllä pelattuun 2-2 -tasapeliin belgialaista Gentiä vastaan.