West Hamin senegalilaishyökkääjän Diafra Sakhon kaudesta ei jää kovin paljoa muisteltavaa. Sitkeät selkävaivat ovat vaivanneet pelaajaa lähes koko kauden, ja aikakirjoihin on kirjattu vain kaksi pelattua ottelua. Toisessä näistä Sakho viimeisteli maalin Manchester Unitedin verkkoon.

27-vuotiaan Sakhon selkä alkoi reistailla viimeksi marraskuun lopussa, ja silloin miehen uskottiin palaavan tositoimiin tammi-helmikuun vaihteessa. Afrikan mestaruusturnaus jäi loukkaantumisen takia väliin, vaan eipä paluuta ole kuulunut sen jälkeenkään. Kevyt harjoittelu sen sijaan jo onnistuu.

– Diaf on nyt oman henkilökohtaisen harjoituskauden treeniohjelmansa alussa, West Hamin lääkintäosaston pomo Stijn Vandenbroucke toteaa BBC:n sivuilla.

– Kun pelaajat palaavat tauoltaan, he tarvitsevat neljän – viiden viikon harjoittelujakson päästäkseen takaisin kuntoon. Kun takana on selkäleikkaus ja kolmen kuukauden kuntoutus, tarvitaan aikaa, ennen kuin pelaaja voi jälleen olla valioliigajoukkueen kokoonpanossa.

Selkävaivat ovat piinanneet Sakhoa aiemminkin. Myös kauden alku meni niiden takia pipariksi, ja selkähuoliin kaatui myös kesällä kaavailtu siirto West Bromwichiin.