Italialaislehti Tuttosport kertoo etusivun jutussaan, että Chelsea ja Barcelona olisivat päässeet alustavaan sopuun megatähti Neymarin kauppaamisesta Lontooseen. Suullisesti oli sovittu, että Neymarin siirtosumma olisi massiiviset 180 miljoonaa euroa, kun maailman kallein siirto toistaiseksi on ollut Paul Pogban siirtyminen 105 miljoonalla eurolla Manchester Unitediin.

Ällistyttävän kaappauksen takana olisi Chelsean omistajan Roman Abramovichin halu vakuuttaa manageri Antonio Conte siitä, että italialaisluotsi saa tarvittaessa parhaat mahdolliset rakennuspalikat käyttöönsä eikä muiden seurojen houkutuksia kannata kuunnella. Siksi kukkaronnyörit olisivatkin löyhemmällä kuin koskaan aiemmin.

Saman lähteen mukaan siirtoa ei kuitenkaan tule tapahtumaan, sillä Antonio Conte itse painoi hankkeelle jarrua. Conte haluaa itse päättää siitä, keitä pelaajia Chelsea hankkii. Italialaisen uskotaan myös haluavan ensin päästä joistain tarpeettomista pelaajista eroon, ennen kuin uusia pelaajia hankitaan. Massiivinen satsaus Neymariin estäisi mahdollisesti hankintojen tekemisen osa-alueille, joille niille olisi enemmän tarvetta.

Tuttosport

@tuttosport
La prima di Tuttosport:
- Conte, no a Neymar e tanta voglia di Inter
- Juve-Barça, botte pure sul mercato
Leggi qui: fal.cn/uqfr

Toimittajan sana: Italialaiset lähteet eivät välttämättä aina kuulu aivan maailman luotettavimpiin, joten sensaatiohuhun todenperäisyyden arviointi jääköön jokaisen oman maun varaan. Toisaalta Antonio Conten lähipiiriä asuu nimenomaan juuri Italiassa, eikä esimerkiksi Espanjassa tai Englannissa.

Jos huhulla kuitenkin totuuspohjaa olisikin, niin mitä se sitten merkitsisi eri osapuolille? Barcelona menettäisi Neymarin myymällä maailman tehokkaimman hyökkäystrion MSN:n ainutlaatuiset kemiat sekä markkinointimielessä erittäin tärkeän joukkueen keulakuvan. Toisaalta 180 miljoonalla eurolla se saisi erinomaiset pelimerkit ”uusien Neymarien” hankkimiseen ja voisi vahvistaa samalla rahalla vielä muitakin osa-alueita.

Maailmanennätyssummasta riittäisi moneen – muun muassa Lionel Messin jatkosopimukseen – mutta todennäköisempää on kai kuitenkin, että Neymar on Barcelonan keulahahmoja vielä pitkään. Kenties vielä Messin lopettamisen jälkeenkin.

Jos Chelsea Neymarin hankkisi, osoittaisi se jo yhdellä siirrolla, että sille ei riitä vain Valioliigan dominointi, vaan tähtäimessä on Euroopan ehdoton huippu. Neymar vetäisi magneetin lailla sisään muitakin laatupelaajia, ja samalla esimerkiksi Eden Hazardista luopuminen helpottuisi huomattavasti. Conte vaikuttaa kuitenkin tämän uutisen perusteella entistäkin rationaalisemmalta tyypiltä, sillä tottahan se on, että 180 miljoonalla eurolla Chelsea voi laittaa kuntoon vaikka kaikkien pelipaikkojen ongelmakohdat yhden sijaan. Tärkeintä onkin, että Abramovichin rahahanat pysyvät höllinä.

Neymarin itsensä voisi uskoa viihtyvän Barcelonassa hyvinkin. Pokaaleita on tarjolla ovien ja ikkunoiden takana, kieli on hyvin hallussa, puitteet ja palkka kunnossa ja yhteispeli pelikaverien kanssa toimii kuin rasvattu. Mitä sellaista hän saisi Chelseassa, mitä Barcelonassa ei ole tarjolla: vielä muhkeamman palkan?

Lähteet: AS ja Bleacher Report