Bayern München rökitti tunnetusti Arsenalia Mestarien liigan neljännesvälierissä kahteen otteeseen maalein 5-1. Murskatappioista huolimatta Arsenalin sveitsiläinen keskikenttämies Granit Xhaka on sitä mieltä, että joukkueiden välillä ei ole juurikaan tasoeroa.

– Se on rohkea väite, mutta minusta tuntuu siltä. Tappiot kismittivät minua erityisesti siksi, että minulla on Bayernista hyviä muistoja. Voitimme heidät Mönchengladbachissa pelatessani kolme kertaa. Enkä usko, että Gladbach on Arsenalin kanssa samalla viivalla, Xhaka arvioi sveitsiläisen Blickin haastattelussa.

Xhakalta kysyttiin myös, mitä mieltä hän on huhuista, joiden mukaan Bayern München on hänen palveluksistaan kiinnostunut.

– Minäkin olen lukenut niistä jutuista. En ole kuitenkaan kuullut mitään, kuului Xhakan suora vastaus.

Tuomarilinja sama Englannissa ja Saksassa

Granit Xhaka tunnetaan aggressiivisena ja korttiherkkänä pelaajana. Vuodesta 2014 lähtien hänet on ajettu yhdeksän kertaa ulos. Xhaka onkin saanut sen vuoksi paljon kritiikkiä osakseen.

– Ei se minua haittaa. En minä niin helposti mistään lannistu. Se minua sen sijaan ärsyttää, kun minua kuvaillaan likaiseksi, typeräksi ja aivottomaksi. Ei niin sanota ihmisistä, joita ei edes tunneta, Xhaka nurisee.

– Jos aggressiivisuus otetaan pelistäni pois, en ole enää sama pelaaja. En epäröi kaksinkamppailuihin menoa, mutta olen analysoinut ulosajojani. Monet rikkeistäni ovat tapahtuneet keskiviivan takana, 60-70 metriä omasta maalista. Niistä rikkeistä minun täytyy päästä eroon.

Yleinen luulo on, että Englannissa sallitaan kovempaa peliä kuin monissa muissa maissa. Xhakakin myöntää yllättyneensä Valioliigaan saavuttuaan.

– Minäkin luulin ennen siirtoani, että Englannissa pelataan kovempaa, mutta ei se ole niin. Täällä vihelletään samanlaisella linjalla kuin Bundesliigassakin.

Oloonsa Arsenalissa Xhaka on varauksettoman tyytyväinen, ja välit manageri Arsène Wengerinkin kanssa ovat mitä parhaimmat.

– Kaupunki ja seura ovat suurenmoisia. Ainoa asia, joka Arsenalilta on pitkään puuttunut, on mestaruus. Uskon, että sekin asia muuttuu pian.

– Minä sain Wengeriltä tärkeän signaalin, kun pääsin neljän ottelun pelikiellon jälkeen Bayernia vastaan jälleen avauskokoonpanoon. En odottanut sitä itsekään. Sen jälkeen olen pelannut koko ajan. Se osoittaa, että valmentaja luottaa minuun.