Englannin jalkapalloliitto tutkii mahdollisuuksiaan jakaa pidempiä rangaistuksia niin sanotuista kyynärpäätaklauksista. Asiasta uutisoi The Times.

Nykyisen standardin mukaan pelaajalle voi antaa maksimissaan kolmen ottelun pelikiellon kyynärpäätaklauksesta. Kyynärpäätaklaus kuuluu väkivaltaisen teon luokkaan, josta voi antaa pidemmän pelikiellon ainoastaan niissä tapauksissa, kun teko on äärimmäisen törkeä.

Tapauksesta on esimerkki aivan lähitulevaisuudesta Zlatan Ibrahimovicin ja Tyrone Mingsin väliltä. Ibrahimovicin kyynärpää osui Mingsin päähän, josta ruotsalaishyökkääjä sai kolmen ottelun pelikiellon. Mings puolestaan tallasi Zlatanin päälle, josta Bournemouth-puolustajalle lätkäistiin viiden ottelun pelikielto.

FA tutkii mahdollisuutta käsitellä kyynärpäätaklaukset jatkossa standardin ulkopuolisena tekona. Uuden käytännön täytäntöönpano vaatisi vielä useiden eri organisaatioiden ja järjestöjen hyväksynnän.

Kyynärpäätaklauksista on jaettu Englannissa myös pitkiä rangaistuksia. Rochdale-hyökkääjä Calvin Andrew sai 12 ottelun pelikiellon lyötyään Oldhamin Peter Clarkea kyynärpäällä. Teko tapahtui viime marraskuussa.