Romelu Lukaku on ollut erinomaisessa vireessä Evertonissa tällä kaudella. Belgialainen on tehnyt Valioliigassa jo 21 maalia.

Hyökkääjä on yksi tulevan kesän siirtoikkunan seuratuin pelaaja. Huhujen mukaan ainakin Chelsea ja Manchester United ovat hänestä kiinostuneita.

Myös Lukakun nykyinen seura Everton tahtoo pitää tähdestään kiinni, mutta tehtävä ei ole helppo. Seura on tarjonnut Lukakulle jatkosopimusta, joka saisi joko miehen jäämään Goodison Parkille tai nostamaan pelaajan markkina-arvoa entisestään.

Jatkosopimukseen liittyen on tullut useita juonenkäänteitä. Pelaajan agentti Mino Raiola kertoi jo aiemmin, että jatkosopimuksen allekirjoittaminen on 99,99 prosenttia varmaa. Tämän jälkeen kuitenkin on alkanut vaikuttaa koko ajan enemmän siltä, että sopimus jää tekemättä ja Lukaku jättäisi seuran jo ensi kesänä.

Lukaku kertoi Belgian maajoukkueen lehdistötilaisuudessa uutta tietoa jatkosopimuksesta.

– Päätös on jo tehty, joten en voi puhua siitä enempää.

Hyökkääjä jatkoi kommenteilla, joista sai hyvin vahvasti kuvan, että hän ei allekirjoita jatkosopimusta.

– Kunnianhimossa ei ole mitään väärää. Tahdon voittaa titteleitä ja pokaaleja ja minusta sitä ei tule pitää itsekkäänä.

Evertonin viimeisin iso pokaali on yli 20 vuoden takaa. Vuoden 1995 FA Cupin voiton jälkeen seura ei ole voittanut yhtään suurta kilpailumuotoa aikuisten tasolla, joten Lukakun puheesta on helppo tulkita, että mies tahtoo muualle.