17 liigamaalia tällä kaudella viimeistellyt Diego Costa on ollut tuikitärkeä palanen Chelsean marssilla kohti valioliigamestaruutta. Seurajohto ja kannattajat lienevät suurimmalta osin Costaan hyvin tyytyväisiä, mutta miehen uran jatkuminen Chelseassa on kuitenkin kaikkea muuta kuin varmaa.

Costan tulevaisuudesta on häilynyt kauden mittaan erilaisia skenaarioita. Espanjalaistunut brassi on myöntänyt aiemmin olevansa halukas palaamaan vanhaan seuraansa Atlético Madridiin. Tammikuun siirtoikkunan liepeillä puolestaan kerrottiin useista Kiinasta tulleista jättimäisistä palkkatarjouksista, jotka saivat toviksi Costan pään pyörälle.

Nyt 28-vuotias Costa on vihjaissut, että hän voisi hyvinkin kuvitella siirtyvänsä tulevaisuudessa Ranskan pääsarjaan. Yllätys yllätys, mahdollisina seuroina Costa nostaa esiin raharikkaat Monacon, PSG:n ja uutta nousua tekevän Marseillen.

– Marseille rakentaa mukavaa projektia, ja kaikki tietävät, kuinka arvostettu PSG on Euroopassa. Monacollakin on suurenmoinen projekti ja joitain mahtavia pelaajia. Ligue 1 kehittyy. Olen hyvin tyytyväinen Chelseassa, mutta jalkapalloilussa kaikkea voi tapahtua, Costa totesi Telefootin haastattelussa.

– Jos tarvitsen muutosta, Ranska on maa, jossa en ole koskaan ennen pelannut. Joten miksikäs ei?