West Bromwhichin keskikenttäpelaaja Jake Livermore pelasi viime keskiviikkona ystävyysottelussa Saksaa vastaan ensimmäisen maaottelunsa vuoden 2012 jälkeen. Kentän ulkopuoliset ongelmat ovat vaikeuttaneet 27-vuotiaan miehen peliuraa viime aikoina todella paljon.

Livermoren uran vaikeimmat ajat olivat noin kolme vuotta sitten. Hänen vastasyntynyt poikansa kuoli vuonna 2014 ja tästä seurasi erittäin vakava masennus. Henkistä pahaa oloaan helpottaakseen englantilainen ajautui käyttämään huumeita, kuten kokaiinia.

Toukokuussa 2015 mies ei läpäissyt huumetestiä ja tuolloin Livermore mietti, tuleeko hän enää koskaan potkaisemaan palloa.

– Nuo olivat vaiheita elämässäni, jolloin mietin, että en tulisi pelaamaan enää ollenkaan jalkapalloa. Puhumattakaan palaisinko vielä joskus Englannin maajoukkueeseen.

Livermoren saama pelikielto kumottiin muutaman kuukauden jälkeen, kun selvisi, että mies oli vakavasti masentunut perhetragediansa seurauksena. Näiden ongelmien jälkeen Livermore on omien sanojensa mukaan vain edennyt päivä kerrallaan.

Nyt pahimmat ongelmat ovat taaksejäänyttä elämää ja tämä näkyy myös miehen peliotteissa. Hyvät otteet Valioliigassa sai Gareth Southgaten valitsemaan miehen takaisin maajoukkueeseen usean vuoden poissaolon jälkeen.

– Tämä on todellakin ollut melkoinen matka minulle. Aion tarttua tähän mahdollisuuteen kaksin käsin. Nautin tällä hetkellä pelaamisesta ja nautin toivottavasti jatkossakin.

28 valioliigaottelussa tällä kaudella pelannut Livermore pelasi kauden ensimmäisen puolikkaan Hull Cityssä, mutta siirtyi West Bromiin tammikuun siirtoikkunan aikana.

– Ajattelin, että siirtyminen West Bromiin olisi minulle oikea ratkaisu, mutta en uskonut, että se johtaisi maajoukkuekutsuun.