Englanti kukisti sunnuntain MM-karsintaottelussa Wembleyllä Liettuan maalein 2-0 ja jatkaa edelleen tappioitta karsintalohko F:n kärjessä. Englanti on maailmanlaajuisesti koko MM-karsintojen ainoa joukkue, jonka verkkoon ei ole tehty vielä ainuttakaan maalia.

Sunderlandissa vahvaa kautta pelaava Jermain Defoe palasi maajoukkueen avaukseen lähes kolmen ja puolen tauon jälkeen ja kohosi illan hahmoksi kahdestakin syystä. Ottelun alla Defoe sai käsipuoleensa vaikeaa syöpää sairastavan pikkupojan Bradley Loweryn, joka tituleeraa Defoeta ”parhaaksi kaverikseen”. Tunteikas hetki varmasti Bradleylle ja monille ottelua seuranneille.

Itse ottelussa Defoe puolestaan avasi maalihanat. Miehen ensimmäinen maajoukkuemaali neljään vuoteen syntyi pelin 22. minuutilla Raheem Sterlingin mainiosta esityöstä.

7 - Jermain Defoe has scored 7 goals in his last 8 starts for England, scoring twice in his last start in March 2013 (v San Marino). Return.

Tunnin kohdalla sekä Defoe että Sterling kutsuttiin vaihtoon, ja kentälle juoksivat Jamie Vardy ja Marcus Rashford. Kuusi minuuttia kentälle tulonsa jälkeen Vardy nostikin Englannin johtonumerot 2-0:aan, ottelun ensimmäisellä pallokosketuksellaan. Tällä kertaa maalin alustajana toimi Adam Lallana.

Englannin johto karsintalohkossaan on juuri nyt viisi sarjapistettä, mutta lähimmät uhkaajat Slovenia ja Slovakia tavoittelevat lisäpisteitä vielä sunnuntain myöhäisotteluissa.