Zlatan Ibrahimovic on pelannut vielä 35-vuotiaana erinomaista jalkapalloa. Mutta kuinka hyvin hän pärjää vertailussa muihin huipputasolla iäkkäisiin pelaajiin?

Listasimme Euroopan top 5 -sarjojen tämän kauden parhaat maalintekijät. Kriteerinä oli ikä; pelaajan oli oltava 34-vuotias tai sitä vanhempi. Paremman vertailun vuoksi mukaan otettiin vain liigamaalit.

Valioliiga nappasi vertailussa kaksi kärkisijaa. Ibrahimovic on 15 osumallaan tämän tilaston ykkönen. Ei sinänsä mikään ihme, sillä ruotsalainen on koko Valioliigan maalipörssissäkin komeasti viidentenä.

Zlatan-huumassa välttämättä kaikki eivät ole huomanneet, että Sunderlandin ikämies Jermain Defoe on hiipinyt jo maalin päähän Ibrahimovicista. Defoen laukauksista peräti 36,8 prosenttia on löytänyt tiensä maaliin. Defoelle maaottelutaukokin on ollut poikkeuksellisen hienoa aikaa, sillä hän iski pitkästä aikaa osuman Englannin nutussa.

Ikämiesten vertailussa hyvin mielenkiintoinen nimi löytyy jaetulta seitsemänneltä sijalta. Ei siinä mitään, että kyseessä on West Bromin pelaaja, mutta että 37-vuotias toppari Gareth McAuley. Pohjoisirlantilainen on WBA:n sisäisessä maalitilastossa toisena.

Euroopan parhaiden iäkkäiden maalipyssyjen kymppisakkiin mahtuu vielä yksi valioliigapelaaja: robottituuletuksistaan tunnettu Peter Crouch. 36-vuotias hyökkääjä on tällä kaudella iskenyt pääsarjassa tehot 4+3. Vetomäärään (20) nähden tehokkuus maalipaikoissa on ollut melko hyvää.

TOP 10

1. Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), 15 maalia
2. Jermain Defoe (Sunderland), 14
3. Marco Borriello (Cagliari), 12
4. Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), 9
4. Rubén Castro (Real Betis), 9
6. Fabio Quagliarella (Sampdoria), 7
7. Sergio Pellissier (Chievo), 6
7. Gareth McAuley (West Brom), 6
9. Alexander Meier (Frankfurt), 5
10. Massimo Maccarone (Empoli), 4
10. Peter Crouch (Stoke), 4