Englannin maajoukkuetta sunnuntain MM-karsintaottelussa kipparoinut Joe Hart sai kokea viime kesänä yhden uransa pahimmista pettymyksistä. Manchester Cityn uusi manageri Pep Guardiola savusti Hartin ulos tämän rakastamasta seurasta kymmenen City-vuoden jälkeen, ja edessä oli lainapesti Torinoon.

29-vuotias Hart putosi kuitenkin jaloilleen ja on pelannut Serie A:ssa vahvan kauden. Eikä veräjänvartija muutenkaan jäänyt surkuttelemaan Manchester Cityn perään, vaan on ottanut tylyn kohtelunsa tärkeänä kasvuprosessina.

– Ehkä se on sairasta tai perverssiä, mutta olen nauttinut siitä, mitä tapahtui. Tällaisessa lajissa pitää osata kääntää tilanne edukseen ja kehittyä sitä kautta paremmaksi ihmiseksi, Hart toteaa Manchester Evening Newsissä.

Hartin uskotaan pelanneen jo viimeisen ottelunsa Cityn riveissä, mutta uudesta seurasta ei ole vielä mitään luotettavia vihjeitä.

– Olen osoittanut, että olen valmis matkustamaan ja tekemään mitä tahansa saadakseni peliaikaa. Se asia ei muutu tulevana kesänä miksikään, Hart jatkaa.

Myös Englannin maajoukkueluotsi Gareth Southgate on pannut merkille Hartin henkisen kasvun. Manageri naurahtaa saavansa kiittää Hartia työpaikastaan.

– Hänen peliesityksensä ovat kehittyneet sitten viime kesän. Hän on kuin uusi mies. En olisi tässä pestissä, jos hän ei olisi tehnyt syksyllä sitä yhtä torjuntaa Sloveniaa vastaan. Se oli yksi parhaista näkemistäni torjunnoista koskaan, Southgate riemuitsee.