Nykyjalkapallossa puhutaan paljon pelaajien palkoista. Samanaikaisesti myös ruhtinaallisesti tienaavien valmentajien tilipussit ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Seuraavassa listauksessa käymmekin läpi, ketkä ansaitsevat parhaiten penkin päässä.

5) Pep Guardiola (Manchester City)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Pep Guardiolan pesti Manchester Cityssä on miehen kolmas huipputasolla. Tätä ennen espanjalainen voitti kaikki mahdolliset pokaalit sekä Bayern Münchenissa että Barcelonassa. Pieniä seuroja tämä mies ei ole koskaan luotsannut. Guardiolalla on myös meriittiensä mukainen tilipussi. Espanjalainen nostaa Manchesterissa muhkeaa 14,5 miljoonan euron vuosipalkkaa.

4) Carlo Ancelotti (Bayern München)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Carlo Ancelotti saapui Bayerniin kesällä Guardiolan seuraajaksi. Italiainen ansaitsee Saksassa 15,8 miljoonan euron vuosipalkkaa. Valioliigasta Ancelotti muistetaan Chelseasta, jonka mies johdatti kaudella 2009-10 valioliigamestaruuteen ja FA Cupin voittoon. Lisäksi kokenut valmentaja on voittanut Mestarien liigan Real Madridin peräsimessä ja Serie A:n AC Milanissa.

3) Laurent Blanc (ei seuraa)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Laurent Blancin viimeisin työnantaja oli Paris Saint-Germain. Ranskalainen tienasi PSG:ssä vahvat 20 miljoonaa euroa vuodessa. Blanc sai erota viime kauden jälkeen Pariisista, vaikka mies johdatti seuran kolmeen perättäiseen Ranskan mestaruuteen. Valmentaja luotsasi myös muutaman vuoden Ranskan maajoukkuetta.

2) Marcelo Lippi (Kiinan maajoukkue)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Kiinan maajoukkueessa valmentaminen on nykypäivänä ansiokasta puuhaa. Italialaisluotsi Marcelo Lippi tienaa kaukoidässä runsaat 23,5 miljoonaa euroa vuodesta. Lippi työskenteli ennen Kiinan maajoukkuetta sarjatasolla Guanzhou Evergranden peräsimessä. Tätä ennen mies nähtiin Italian maajoukkueen ruorissa sekä Serie A:ssa johtamassa muun muassa Juventusta ja Inter Milania. Näistä pesteistä palkintokaappiin tuli maailmanmestaruus ja viisi Serie A:n mestaruutta Juventuksesta.

1) José Mourinho (Manchester United)

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Mestarien liigan voitto Portossa ja Inter Milanissa. Kolme valioliigamestaruutta Chelseassa ja La Ligan voitto Real Madridissa. José Mourinhon meriittilista on pitkä. Manchester United on portugalilaisen seitsemäs seura päävalmentajana. ”The Special One” tienaa Unitedissa peräti 28 miljoonaa euroa vuodessa. Näillä ansioilla Mourinho on selkeästi maailman parhaiten palkattu valmentaja.

Lähde: France Football