Stoken itävaltalaishyökkääjän Marko Arnautovićin, 27, onnistuminen A-maaottelussa Suomea vastaan huomioitiin torstaina paikallismediassa.

Vaihdosta kentälle tullut Arnautović viimeisteli isäntien johtomaalin 1–1-tasapeliin päättyneessä ottelussa keskiviikkona Innsbruckissa. Mies on tehnyt viisi maalia Itävallan kymmenessä edellisessä kamppailussa.

Itävallan päävalmentaja heitti Arnautovićin kentälle maalittomassa tasatilanteessa, ja Stoke Sentinel mainitsee positiivisen vaikutuksen olleen lähes välitön. Lehti kuvailee Suomea sanalla ”minnows”, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna jalkapallon kääpiömaata.

Hän tuli, näki ja nosti massiivisesti Itävallan pelin tasoa Suomea vastaan.

– Hän tuli, näki ja nosti massiivisesti Itävallan pelin tasoa Suomea vastaan… Marko Arnautović oli hahmo 1–1-tasapelissä, vaikka hän tuli kentälle vasta tauon jälkeen, lehti siteeraa Kronen Zeitungia.

– Arnautovićin ansiosta itävaltalaiset saivat peliin voimakkaan sysäyksen. Hänen temponsa ja harhautuksensa olivat aivan liikaa vastustajille, ja hän loi joitakin hyviä maalintekopaikkoja… ja sen jälkeen teki upean maalin.

Seuraavaksi Arnautovićilla ja Stokella on edessä vierasottelu Valioliigan hallitsevaa mestaria Leicesteriä vastaan.

– Pelaaminen tuntui tänään erittäin hyvältä. Halusin omalla persoonallani auttaa tuomaan rohkeutta.