Manchester United on yksi tulevan kesän mielenkiintoisimmista toimijoista siirtomarkkinoilla.

Viime kesänä manageri José Mourinho sai hankittua jo joitain haluamiaan pelaajia, mutta vielä on paljon tehtävää. The Independent kertoo sisäpiirinlähteisiin vedoten, että United tavoittelee tulevana kesänä vahvistusta viidelle eri pelipaikalle.

Lehden mukaan tarvetta on ykköskorin hyökkääjälle, laiturille, kahdelle keskikenttäpelaajalle ja yhdelle puolustajalle. Pelaajista kahden pitäisi olla ”sotureita”.

Aloitetaan hyökkääjästä. Unitediin on jo pitkään yhdistetty Atlético Madridin Antoine Griezmann. 26-vuotiaan ranskalaisen suhteen ongelma on se, että hänen sopimuksensa ulottuu kesään 2021 ja lisäksi miehen markkina-arvo on jatkuvasti nousussa. Hyvää Griezmannissa on se, että hän kykenee operoimaan hyökkäyksen kaikilla kaistoilla.

Niin kykenee myös toinen mahdollinen kohde: Monacon 18-vuotias Kylian Mbappé. Sensaatiomaista nousua jalkapallomaailman huipulle tekevä Mbappé ei välttämättä vielä tulevana kesänä siirry Monacosta eteenpäin. Mutta jos siirtyy, hänestä on todennäköisesti maksettava valtava korvaus. Unitedin lisäksi käytännössä kaikki muutkin suurseurat ovat nuorukaisen perässä.

Monacon tyhjennys?

Keskikenttäpelaajien haussa Independentin nimeämät kohteet ovat realistisempia. United tiettävästi tavoittelee Monacosta sekä Fabinhoa että Tiemoué Bakayokoa. 23-vuotiaan Fabinhon sopimus ulottuu kesään 2021 ja Bakayokon kesään 2019. Bakayoko täyttäisi toisen ”soturin” tontin, mutta Unitedin lisäksi myös Chelsean sanotaan olevan kiinnostunut ranskalaisesta.

Puolustukseen mahdollinen kohde on lehden mukaan Atlético Madridin José Giménez. Hän olisi Bakayokon ohella tarpeeksi ”soturi” Mourinholle. 22-vuotias uruguaylainen on hieman pudonnut Atletin nokkimisjärjestyksessä, ja hänen sopimuksensa umpeutuu reilun vuoden kuluttua. Giménez voisi siis olla hyvinkin realistinen kohde.

Jokerikorttina lehti pitää Real Madridin Raphaël Varanea, jota Mourinho tiettävästi ihailee kovasti. Pian 24 vuotta täyttävä Varane olisi todennäköisesti huomattavasti Giméneziä kalliimpi vaihtoehto.

Mutta. Jalkapallomaailmassa moni asia liittyy toisiinsa – niin nytkin. Yllä mainittuun viiden kohdan suunnitelmaan ei nimittäin sisälly maalivahti. Tilanne muuttuu täysin, jos David de Gea haluaa lähteä Real Madridiin.

Uutisoimme aiemmin, että Unitedissa on jo varauduttu de Gean lähtöön, ja että korvaajaa on tähyilty Italiasta. Mitä kipeämmin Real haluaa de Gean, sitä parempi neuvotteluasema Unitedilla on. United kun voisi vaatia vaihtokaupassa esimerkiksi Varanea ja/tai James Rodríguezia.