Valioliigan 31. kierroksen ehdoton huippuottelu on Chelsea–Manchester City, joka pelataan keskiviikkoiltana Stamford Bridgellä. Kotijoukkue hävisi viime viikonloppuna yllättäen Crystal Palacelle, ja sarjakakkonen Tottenham onnistui kaventamaan piste-eron seitsemään pisteeseen.

– Tiedämme tämän pelin Manchester Cityä vastaan olevan kuuden pisteen ottelu, koska jos voitamme pelin, he ovat ulkona mestaruustaistelusta ja meidän etulyöntiasemamme säilyy, arvioi Chelsean kärkipelaaja Diego Costa.

Tottenham pelaa samaan aikaan Swansean vieraana Walesissa. Jos tulokset menevät pohjoislontoolaisten kannalta suotuisasti, Chelsean sarjajohto voi kutistua jo neljään pisteeseen. Ensi lauantaina eroa voi olla enää yksi piste.

– Tämä on jalkapalloa, ja mitä tahansa voi tapahtua. Se on hyvä oppitunti kaikille. Usko on tärkein asia jalkapallossa, ei ainoastaan laatu. Usko, luottamus ja taistelu. Jalkapallossa mikään ei ole mahdotonta, ja se on meidän filosofiamme, Tottenhamin luotsi Mauricio Pochettino sanoo.

Spurs joutuu tulemaan ottelussa toimeen illan Harry Kanea, Danny Rosea, Erik Lamelaa ja Harry Winksiä, mutta Victor Wanyaman tilanne on vielä auki. Keskikenttämies saattaa olla mukana kokoonpanossa.

Päivää aiemmin katseet kääntyvät Old Traffordille, kun neljän parhaan joukkoon hamuava Manchester United isännöi Evertonia. Vieraiden managerilta Ronald Koemanilta kysyttiin ottelun aattopäivänä, onko hän yllättynyt Unitedin sarjasijoituksesta.

– Tiedämme, että heillä on ollut vaikeuksia kotona viime peleissä. He pitävät palloa paljon ja ovat olleet parempi joukkue jokaisessa pelissä. Heillä on siltä todella vahva joukkue, ja tiedämme joidenkin pelaajien palaavan heidän kokoonpanoonsa, kommentoi Koeman.

Hollantilainen ei päivittänyt vakavasti maaottelutauon aikana loukkaantuneen Seamus Colemanin tilannetta. Hän aikoo kuitenkin käydä tapaamassa pelaajaa ensi viikolla.

Unitedilla on ollut paljon poissaoloja, mutta se ainakin on varmaa, että Zlatan Ibrahimović ja Ander Herrera vapautuvat tähän kamppailuun pelikielloistaan. Takareisivaivasta kärsineen Paul Pogban kunnosta ei ole tietoa.

Jatkuuko Leicesterin voittoputki?

Hallitseva mestari Leicester hakee jo viidettä peräkkäistä liigavoittoa uuden luotsin Craig Shakespearen alaisuudessa, kun vierailulle saapuu sarjajumbo Sunderland. Black Catsin voitoton ja maaliton putki on jo viiden ottelun mittainen.

– Yritämme voittaa jokaisen pelin, ja seuraava peli on Sunderlandia vastaan. Viime kerralla peli oli tasainen, ja odotan huomisesta pelistä tasaista. He ovat vaarallinen vastustaja – mikä tahansa joukkue (Jermain) Defoen kanssa olisi. Meidän on oltava tietoisia hänen luomastaan maaliuhasta ja kunnioitettava vastustajaamme, summaa Shakespeare.

Putoamistaistelun kannalta mielenkiintoisin kamppailu on Hullin ja Middlesbrough’n kohtaaminen keskiviikkoiltana. Sarjassa kuudenneksi valahtanut Arsenal puolestaan pyrkii palaamaan voittojen tielle Lontoon paikallistaistossa West Hamia vastaan.

Nousuvireinen Liverpool hakee kotonaan revanssia Bournemouthista, joka voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen joulukuussa maalein 4–3.

Southamptonin kärkipelaaja Manolo Gabbiadini ei ole toipunut pelikuntoon kotipeliin Crystal Palacea vastaan.

– Crystal Palacella on kova itseluottamus päällä. Heillä on hyviä fyysisiä ja teknisiä pelaajia. Se on vahva joukkue, ja meidän on löydettävä luovuutta, koska tiedämme heidän menevän nopeasti, sanoo Southamptonin luotsi Claude Puel.

Valioliigan 31. kierros

Tiistai 4.4.
21.45 Burnley – Stoke
21.45 Leicester – Sunderland
21.45 Watford – West Bromwich
22.00 Manchester United – Everton Viasat

Keskiviikko 5.4.
21.45 Arsenal – West Ham
21.45 Hull – Middlesbrough
21.45 Southampton – Crystal Palace
21.45 Swansea – Tottenham
22.00 Chelsea – Manchester City Viasat
22.00 Liverpool – Bournemouth

Lähde: BBC, Guardian, ESPN FC