Valioliigan keskiviikkokierroksen klo 21.45 alkaneissa otteluissa oli jännitystä niin sarjan kärkisijoilla kuin putoamistaistelusta. Lontoolaiset Arsenal ja Tottenham pitivät lopulta pintansa. Swansea puolestaan putosi lopun romahduksensa myötä putoamisviivan alle.

Maalinteon aloitti äskettäin valmentajaa vaihtaneen Middlesbrough’n Álvaro Negredo, joka oli unohtunut takatolpalle täysin vapaaksi. Espanjalaisen osuma oli Borolle iso helpotus, sillä se oli pelannut vieraissa jo yli viisi täyttä ottelua ilman ainuttakaan maalia. Ja mikä tärkeintä, kyseessä oli suora ”kuuden pisteen ottelu” putoamiskamppailussa Hullin vieraana.

478 - Álvaro Negredo's goal was the first goal that Middlesbrough have scored in the Premier League away from home in 478 mins. Vital.

Kierroksen seuraava maali nähtiin Walesissa. Wayne Routledge pani pallon Jordan Ayew’n tarjoilusta pussiin ja syötti jarrua Tottenhamin ohuille mestaruushaaveille. Tilanne syntyi maalivahti Lukasz Fabianskin huikean pitkästä avauksesta. Tauolle mentiin Swansean 1-0 -johdossa.

Sam Allardyce on ennenkin pelastanut putoamisuhan alla olevia joukkueita, ja Crystal Palacenkin Big-Sam on luotsannut suorastaan ällistyttävään lentoon. Viikonloppuna Palace kaatoi sarjakärki Chelsean ja nyt Christian Benteke vei vieraat johtoon Southamptonissa. Nathan Redmond toi kuitenkin Pyhimykset tasoihin juuri ennen taukovihellystä.

Hullissa vietettiin samaan aikaan jopa maalijuhlia. Kotijoukkue toipui nopeasti Boron johtomaalista ja pani tuulemaan. Lazar Markovic 1-1:een, hyvävireinen Oumar Niasse 2-1:een ja Abel Hérnandez 3-1:een. Boro ei kuitenkaan luovuttanut, vaan vielä ennen taukoa Marten De Roon puski vieraille kulmapotkusta kavennuksen 3-2:een, paitsioasemasta tosin. Yhdessäkään aiemmassa kauden pelissä ei oltu nähty avausjaksolla viittä maalia.

5 - Oumar Niasse has scored five goals in his last six games in all competitions for Hull at the KCOM Stadium. Revitalised.

Oumar Niasse at home for Hull in the Premier League this season:

4 shots on target
4 goals

Pure efficiency.

Entäs Emirates Stadiumilla sitten? Arsenal haki tärkeitä sarjapisteitä kotipelistä neljän ottelun tappioputkessa seilaavaa West Hamia vastaan, mutta avausjakso ei paljoa luvannut. Taukotulos 0-0, ja vain yksi laukaus kohti West Hamin maalia.

Toinen puoliaika ehti vanheta Lontoossa 13 minuuttia, kun Arsenal onnistui kaivatun johtomaalin teossa. Mesut Özil pani paluupallon kylmänviileästi verkkoon. Saksalaiselle maali oli kauden kymmenes, sopivasti Arsenal-uran 150. ottelussa.

Mesut Özil has reached double figures in goals across all competitions for the first time in his Arsenal career.

On his 150th game. 👏

11 minuuttia myöhemmin Arsenal-leirissä hengitettiin taas vähän vapaammin, kun Theo Walcott tuplasi Özilin esityöstä isäntien johdon. Tykkimiesten voitto tuli lopulta selkein numeroin, kun loppuhetkillä myös vaihtomies Olivier Giroud osui maalipuiden väliin. West Hamin asema sarjan häntäpäässä alkaa olla viiden perättäisen tappion myötä tukala.

Hullissakin kotiyleisöä hemmoteltiin. Harry Maguire teki isännille jo neljännen maalin ja lisäsi Middlesbrough’n tuskaa. Lisämaaleja ei nähty, joten Hullille elintärkeä voitto maalein 4-2. Täysi pistepotti nosti Hullin Swansean ohi putoamisviivan yläpuolelle. Boron säilyminen sarjassa vaatisi jo huikeaa loppukiriä.

Crystal Palacen toiveet voittoputken jatkumisesta valuivat hetkessä hiekkaan, kun Southampton teki kaksi maalia kahdessa minuutissa. Ensin osui Maya Yoshida ja sitten James Ward-Prowse. Tähän ei Palace enää pystynyt vastaamaan.

Chelsean pahin uhkaaja Tottenham oli Swansean vieraana todella ahtaalla, mutta onnistui kuin onnistuikin kampeamaan pelistä kolme pistettä. Ensin Dele Alli toi Spursin tasoihin ja lisäajalla Heung-Min Son teki elintärkeän voittomaalin. Lopussa Christian Eriksen vielä kaunisteli Tottenhamin voittolukemia. Lisäaikaa pelattiin yli seitsemän minuuttia, sillä Swansean Kyle Naughton loukkaantui ottelussa.

Arsenal-West Ham 3-0 (0-0)

1-0 Mesut Özil (58′)
2-0 Theo Walcott (69′)
3-0 Olivier Giroud (83′)

Hull-Middlesbrough 4-2 (3-2)

0-1 Álvaro Negredo (5′)
1-1 Lazar Markovic (14′)
2-1 Oumar Niasse (27′)