Leicesterin eilinen vierailu Madridiin Mestarien liigan puolivälierien avausosaottelussa oli monin tavoin onnistunut. Ketut ei antautunut ennakkosuosikki Atlético Madridia vastaan kuin kerran ja pääsee viikon päästä kotipyhätölleen King Power Stadiumille vain maalin takaa-ajoasemassa.

Hyvästä tuloksesta huolimatta Leicesterin leirissä ei oltu iltaan kovinkaan tyytyväisiä. Syynä oli ottelun ratkaissut erotuomari Jonas Erikssonin viheltämä kyseenalainen rangaistuspotku.

”Yritin pitää hänet boksin ulkopuolella”

– Kysyin ottelun jälkeen tuomarilta päätöksestä. Hän sanoi rikkeen tapahtuneen rangaistusalueen sisällä. Mutta tv-kamerat näyttivät sen tapahtuneen ulkopuolella. Se oli kömpelö taklaus, mutta yritin pitää hänet boksin ulkopuolella. Viimeinen päätösvalta oli tuomarilla ja se maksoi meille.

Näillä sanoilla Atlético-hyökkääjä Antoine Griezmannia rikkonut Marc Albrighton kuvaili ottelun jälkeen Sky Sportsille rangaistuspotkuun johtanutta tilannetta. Myös valmentaja Craig Shakespeare ja maalivahti Kasper Schmeichel olivat samoilla linjoilla (lue uutinen).

Kerrataanpa tilannetta vielä kerran videolta.

Kuten videossa noin minuutin kohdalla näkyy, Albrightonin kontakti on selvä. Rangaistuspotkun arvoinen se ei kuitenkaan ole, sillä rike tapahtuu laidalla boksin ulkopuolella. Griezmann vain itse kaatuu kontaktista rangaistusalueen sisäpuolelle. Näin Eriksson katsoo rikkeen tapahtuneen sisällä.

Lyhyesti: Leicesterin joukoissa oltiin oikeassa. Palloa ei olisi pitänyt koskaan laittaa pilkulle, vaan oikea tuomio olisi ollut vapaapotku. Nyt sitä on kuitenkaan enää turha jossitella.

Kaikesta huolimatta viikon päästä King Power Stadiumilla kaikki on edelleen auki. Leicesterin unelma jatkaa eteenpäin elää edelleen vahvana.