Valioliigaseura Hull City toivoo, että se pystyy pitämään manageri Marco Silvasta kiinni vielä tämän kauden jälkeenkin. Silva, 39, korvasi Mike Phelanin tammikuun alussa ja on onnistunut luotsaamaan Hullin sarjataulukon hänniltä putoamisviivan yläpuolelle.

Managerin nykyinen sopimus kattaa ainoastaan loppukauden. Paikallislehti Hull Daily Mailin tietojen mukaan siinä olisi kuitenkin pykälä, jolla Hull voisi jatkaa sopimusta 12 kuukaudella, jos seura säilyy Valioliigassa.

Pykälä tarjoaisi Hullille suojan muiden seurojen osoittamaa kiinnostusta vastaan. Hyvää työtä KCOM Stadiumille tehneellä Silvalla riittäisi ottajia sekä Englannissa että ulkomailla.

Kauden jälkeen meillä on aikaa keskustella ja valmistautua tulevaisuuteen.

Mikäli Hullin tie veisi sarjaporrasta alemmas, Silva ei todennäköisesti enää jatkaisi joukkueen peräsimessä. Portugalilainen on koko ajan sanonut, että neuvotteluja mahdollisesta pidemmästä pestistä käydään vasta tulevana kesänä.

– Tulin seuraan suurella motivaatiolla. Olen ollut selväsanainen puheenjohtajamme kanssa, ja puheenjohtaja on ollut selväsanainen minunkin kanssani. Nyt meillä on käynnissä iso taistelu pitääksemme seuran Valioliigassa, Silva kommentoi.

– Se on tärkeintä. Kauden jälkeen meillä on aikaa keskustella ja valmistautua tulevaisuuteen.

Silva on jo ehtinyt suositella seurajohdolle Harry Maguiren, Andy Robertsonin ja Josh Tymonin kiinnittämistä jatkosopimuksilla. Nuorten pelaajien nykyiset sopimukset ovat päättymässä kuluvaan kauteen.