Englannin maajoukkuemiehen Adam Lallanan isän David Lallanan Southamptoniin perustama erikoinen vapaamuurariloosi herättää huomiota saarivaltakunnassa.

Vapaamuurarijärjestöä on luonnehdittu ”maailman vanhimmaksi sosiaaliseksi verkostoksi”, mutta nyt jäsenmäärä laskee, ja vain kaksi prosenttia vapaamuurareista on alle 30-vuotiaita.

– Ei ole salaisuus, että määrät laskevat, joten viime kesäkuussa vihimme erityisen jalkapalloloosin, 25 vuoden ajan vapaamuurareihin kuulunut David Lallana sanoo.

Liverpoolin keskikenttämies sai kuulla jo pienestä pitäen isänsä tarinoita miesjärjestön riiteistä. David Lallanan mukaan jalkapalloloosin rituaalit eivät ole kovin mystisiä.

– Marssin temppeliin kantaen jalkapalloa, jota käytettiin ensimmäisessä maailmansodassa. Otan sen pois jalustalta samalla tavalla kuin Valioliigan peleissä kentälle tulon yhteydessä, loosimestari kertoo.

Adam tietää vapaamuurariudesta yhtä paljon kuin minä.

– Sovellamme jalkapallorituaaleja vapaamuurariuteen. Meidän on löydettävä tapoja saada kadunmiehiä vapaamuurareiksi, hän jatkaa.

Jalkapallon muotoisen nuijan kanssa kokoontumisia johtava vanhempi Lallana paljastaa, että vakavamman temppeliosuuden jälkeen tulee kevyempää ohjelmaa.

– Tulemme sisään Match of the Day -tunnussävelmän tahtiin. Laulamme lauluja. Olemme tehneet jalkapallolaulusta version ”Blue Is The Colour to Masonry”.

Jalkapalloloosi on saanut tukea muun muassa entiseltä Englannin maajoukkuehyökkääjältä James Beattielta sekä Crystal Palacea ja Portsmouthia edustaneelta Vince Hilairelta, joka oli yksi ensimmäisistä tummaihoisista pelaajista englantilaisessa jalkapallossa.

David Lallana on erittäin ylpeä pojastaan, joka on noussut rakastamassaan lajissa huipulle.

– Adam tietää vapaamuurariudesta yhtä paljon kuin minä.

Lähde: inews.co.uk