Valioliigakausi alkaa lähestyä loppuaan ja viikonlopun kierroksella panokset kovenevat entisestään. Kierroksen huipennus nähdään sunnuntaina Manchester Unitedin ja Chelsean välisessä suurkamppailussa.

Tulikuuma Tottenham jatkaa Chelsean jahtaamista

Tottenham kohtaa kierroksen avausottelussa kotonaan Bournemouthin kuuden ottelun voittoputkessa. Ero sarjakärki Chelseaan on kaventunut seitsemään pisteeseen, joten kiri on vielä mahdollinen.

Tottenham sai viime pelissä Watfordia vastaan ykköshyökkääjänsä Harry Kanen takaisin. Lauantaina englantilainen todennäköisesti nähdään avauksessa ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen.

Viime aikoina tehoja on löytynyt kuitenkin myös muilta pelaajilta. Vahvan kevätvireen on varsinkin löytänyt korelaislaituri Son Heung-Min, joka on takonut viimeiseen kolmeen peliin peräti neljä maalia. Sonin rooli tulee olemaan suuri myös Bournemouthia vastaan.

Loukkaantumishuoliakin Tottenhamilla on. Sivussa ovat laitapuolustaja Danny Rose, keskikenttäpelaaja Harry Winks ja laituri Erik Lamela. Kolmikosta Rose on avauksen mies.

– Pelaamme ja taistelemme isommista asioista. Tärkeintä on voittaa ja koittaa kaventaa eroa Chelseaan, Spurs-luotsi Mauricio Pochettino kommentoi ottelun alla lehdistölle.

Bournemouth on saanut viime viikkoina eroa putoamisviivaan napattuaan tärkeitä pisteitä isoista otteluista. Pistemenetyksiä Kirsikoita vastaan ovat kokeneet muun muassa Liverpool, Manchester United ja Southampton. Viime kierroksella viiden ottelun tappioton putki kuitenkin katkesi sarjakärki Chelsean kynsiin.

Bournemouthin vahvuus on ollut viime aikoina hyökkäyspäässä. Joukkue on jäänyt viimeiseen viiteen valioliigaotteluun vain kerran nollille. Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää viisi maalia viiteen otteluun mättäneeseen Joshua Kingiin. Nuori norjalainen on ratkonut Bournemouthille sarjapaikan kannalta merkittäviä pisteitä.

Loukkaantumisia Kirsikoila on kaksi. Loppukauden sivussa olevan hyökkääjä Callum Wilsonin lisäksi poissa on varmasti keskikenttäpelaaja Andrew Surman.

Laittaako Manchester United kapuloita Chelsean rattaisiin?

Sarjakärki Chelsea selvitti viime viikolla Manchester Cityn Bournemouthin. Sunnuntaina Blues koittaa välttää pistemenetyksen vaikealla vierailulla Old Traffordille Manchester Unitedin luokse.

United-luotsi José Mourinhon syksyn kotiinpaluu entiselle stadionilleen Stamford Bridgelle ei sujunut parhaalla tavalla. Portugalilaisen ryhmä koki sinipaitoja vastaan todellisen nöyryytyksen, kun Blues löylytti manchesterlaisvieraitaan rumasti neljän maalin erolla.

Nyt Mourinho hakee kostoa syksyn mahalaskusta.

Unitedin tehoja sunnuntaina saattaa verottaa huhtikuun raju otteluruuhka. Torstain Eurooppa-liigan Anderlecht puolivälierästä jää vain muutama päivä lepoaikaa. Chelsealla taukoa taas on ollut reilu viikko.

Otteluruuhkan lisäksi Unitedin riesana ovat olleet tärkeiden pelaajien loukkaantumiset. Juan Matan kausi on todennäköisesti ohi ja toppariosastolla puuttuvat Chris Smallingin ja Phil Jonesin kaltaiset avainhahmot. Myös ykkösvahti David De Gealla on ollut pieniä vaivoja. Chelsealla loukkaantumisia ei ole.

Chelsea notkahti muutama kierros sitten Crystal Palacea vastaan, mutta muuten joukkue on onnistunut kääntämään viime aikojen tiukat taistot edukseen. Pitääkseen eron Tottenhamiin samana, pisteitä Old Traffordilta kuitenkin tarvitaan.

Vaikka Diego Costa ei ole neljään otteluun maalia tehnyt, Chelsealla ei ole ollut pulaa osumista. Siitä on pitänyt huolen neljästi viimeisissä peleissä verkkoja neljästi heilauttanut Eden Hazard.

Suurista panoksista huolimatta Mourinholle peli on vain yksi muiden joukossa.

– Puhuit tunteesta. Minulle tämä on vain peli. Yksi muiden joukossa. Siinä ei ole mitään eroa, Mourinho sanoi lehdistötilaisuudessa.

Valioliigan kierros 33

Lauantai

Tottenham-Bournemouth klo 14:30 (Viasat)
Crystal-Palace Leicester klo 17:00 (Viasat)
Everton-Burnley klo 17:00
Stoke-Hull klo 17:00
Sunderland-West Ham klo 17:00
Watford-Swansea klo 17:00
Southampton-Manchester City klo 19:30 (Viasat)

Sunnuntai

West Bromwich-Liverpool klo 15:30 (Viasat)
Manchester United-Chelsea klo 18:00 (Viasat)

Maanantai

Middlesbrough-Arsenal klo 22:00 (Viasat)