Brighton pelaa mitä todennäköisimmin ensi kaudella Valioliigassa. Se ei tapahdu Sami Hyypiän, vaan hänen seuraajansa Chris Hughtonin alaisuudessa.

Hyypiä ehti valmentaa Brightonia noin puolen vuoden ajan kaudella 2014-15. Tulokset olivat heikkoja, mutta Hyypiä ei saanut potkuja. Suomalainen anoi itse eroa, minkä seura hyväksyi (lue uutinen).

– Brightonista lähdit ihan omasta tahdostasi. Mitä siellä tapahtui? Teemu Selänne kysyi Nelosen Supertähdet-ohjelmassa.

– En ole hirveästi avautunut siitä. Olin koko valmistautumiskauden ajan työskennellyt pelaajien kanssa, jotka eivät lopulta pelanneet hirveästi. Siinä kun joulu tuli, paineet kasvoivat ja yleisökin alkoi mennä henkilökohtaisuuksiin.

Selänne kysyi, mitä yleisö sitten teki.

– Huutelua selän takaa. Perhe oli katsomossa, ja joku huutaa viiden metrin päässä pää punaisena rivouksia minulle. En halua, että lapset joutuvat kokemaan sellaista. Päätin, että minä sitten lähden.

Brighton-pestin jälkeen Hyypiä siirtyi FC Zürichiin, josta hän sai sittemmin potkut. Tällä hetkellä Hyypiä ei valmenna, vaan hän toimii vedonlyöntiyhtiö Betssonin kansainvälisenä lähettiläänä. Valmennusuran jatkoa ei ole kuitenkaan vielä kuopattu.

– Tavoitteet ovat seurapuolella. Ei ole tällä hetkellä näkyvissä, että menisin (Suomen) A-maajoukkueen valmennukseen. Mutta ei sitä ikinä tiedä.