Chelsea vahvisti maanantaina kotisivuillaan, että joukkueen kapteeni John Terry jättää seuran kuluvan kauden päätteeksi. 36-vuotias Terry on jäänyt Antonio Conten joukkueessa statistin rooliin ja on saanut peliaikaa vain viidessä valioliigaottelussa tällä kaudella.

Terryä voi hyvällä syyllä väittää Chelsean kaikkien aikojen legendaarisimmaksi kapteeniksi. Hän debytoi Chelsean edustusjoukkueessa teinipoikana jo vuonna 1998 ja on kantanut joukkueen edustusasua kaikkiaan 713 ottelussa. Näistä Terry on toiminut kapteenina 578 ottelussa, useammin kuin kukaan muu Chelsea-pelaaja.

Yli 20 vuotta Chelsea-organisaatiossa viettänyt Terry on voittanut joukkueen kanssa neljä valioliigamestaruutta, viisi FA Cupia, Mestarien liigan vuonna 2012 ja Eurooppa-liigan vuonna 2013. Englannin maajoukkueessa Terry pelasi 78 kertaa, joista 34 ottelua kapteenina.

Terry kirjoitti omat jäähyväissanansa kotisivujen uutisessa näin:

– 22 vuoden jälkeen on niin paljon sanottavaa, ja niin paljon ihmisiä, joita kiittää tässä mahtavassa jalkapalloseurassa. Valmentajista, pelikavereista ja taustajoukoista faneihin, jotka ovat tukeneet minua niin paljon vuosien varrella. En voi kiittää teitä tarpeeksi. Saan tulevina viikkoina tilaisuuksia puhua tästä lisää.

– Päätän tulevaisuudestani pian, mutta nyt sitoudun auttamaan joukkuetta saavuttamaan menestystä tällä kaudella.

– Seuralla ja minulla on aina ollut suurenmoinen suhde, joka jatkuu peliurani jälkeenkin. Kävimme positiivisia keskusteluja, mutta harkittuani kaikkea huolella päätin, että nyt on oikea aika lähteä. Olen aina ajatellut, että lähden oikealla hetkellä ja oikealla tavalla, ja kauden loppu on oikea aika seuralle ja minulle.

– Tunnen, että minulla on edelleen paljon annettavaa kentällä, mutta ymmärrän, että Chelseassa mahdollisuuteni ovat rajalliset. Olen innokas jatkamaan pelaamista, joten etsin uusia haasteita. Olen tietysti aina ”Sininen” ja haluan epätoivoisesti päättää viimeisen kauteni täällä arvometalliin.

– Sanat eivät riitä kuvailemaan sitä rakkautta, jota koen seuraamme ja uskomattomia Chelsea-faneja kohtaan. Haluan kiittää teitä kaikkia sydämeni pohjasta uskomattomasta tuesta, jota olette näyttäneet minulle vuosien varrella. Olette kaikkeni. Kaikki palkinnot, jotka voitimme minun seurassa oloni aikana, me voitimme yhdessä. En ikinä unohda uskomatonta matkaamme. Kiitos paljon kaikesta.

John Terry on yksi vain viidestä puolustajasta, joka on valittu Englannissa vuoden pelaajaksi. Hänet on valittu viisi kertaa FIFA:n vuoden tähdistökentälliseen. Terry on myös Chelsean eniten mestaruuksia ja titteleitä voittanut pelaaja, sekä Valioliigan kaikkien aikojen eniten maaleja tehnyt puolustaja.

Chelsean kauden viimeinen ottelu on sunnuntaina 21. toukokuuta pelattava kotipeli Sunderlandia vastaan. Todennäköisesti sinipaidat nostelevat ottelun jälkeen mestaruuskannua, ja lähes yhtä todennäköisesti joukkueen avauskokoonpanossa pelaa tuolloin kapteenin nauha kädessään John Terry.

Seisaaltaan annettavat aplodit, kun Terry otetaan jossain vaiheessa vaihtoon, saanevat aika monen Chelsea-kannattajan silmäkulmat kosteiksi, ja kuka ties Terryn omatkin silmät.