Leicester lähti Mestarien liigan puolivälieräotteluunsa Atlético Madridia vastaan hävittyään edellisen osan vieraissa 0-1.

WhoScored.com

@WhoScored
LIVE: Leicester vs Atletico - Leicester have won all 4 of their home Champions League matches this season whoscored.com/Matches/117978…

Yhdeksän minuutin kohdalla kotijoukkue esitti itselleen täysin poikkeuksellista peliä; useamman lyhyen syötön ruletin vastustajan rangaistusalueen tuntumassa. Laukaus sen päätteeksi otti kuitenkin kimmokkeen ja päätyi Jan Oblakin hyppysiin.

Ensimmäisen vartin tilastot jakautuivat hyvin tasaisesti; edellä mainittu oli ainoa maalintekoyritykseksi laskettu tilanne. 20. minuutilla Leicester sai ensimmäisen kulmapotkunsa, muttei saanut vaaratilannetta aikaan. Ottelun alku sujui varmasti isäntien manageri Graig Shakespearen toivomalla tavalla – jalkapalloilullisia hienouksia ei nähty, eikä myöskään maaleja. Vieraitten osuma pelin alkupuolella olisi saattanut olla kovaa myrkkyä niin kutsutun tuhkimotarinan päähenkilöille. Atléticon saamattomuus ennen kaikkea keskialueella kiinnitti huomiota.

Telegraph Football

@TeleFootball
Game of few chances so far at the King Power Stadium where Leicester are pushing hard to level the tie #leiatm
telegraph.co.uk/football/2017/…

24. minuutilla Ketuille tuomittiin sivuvapari hyvästä paikasta, Riyad Mahrez toimitti pallon suoraan Oblakille. Seuraavaassa hyökkäyksessä Mahrez ja Jamie Vardy olivat saada hyvän tilanteen aikaan, syöttö viimeksi mainitulle viipyi kuitenkin niin että tämä ehti paitsioon.

26. minuutilla vieraat tekivät maalin. Filipe Luis keskitti yli koko rangaistusalueen, täysin yksinään odottaneelle Saúl Níguezille, joka sai painaa puskullaan pallon takakulmaan.

GOAL! Saul Niguez puts Atletico Madrid ahead with a terrific header. Huge away goal for the visitors

3 - Only Edinson Cavani (4) has scored more away goals than Saúl Ñíguez (3) in the Champions League this season. Acclimatised.

Leicester tarvitsi näin ollen kolme osumaa mennäkseen jatkoon. King Powerille laskeutui hiljaisuus, jonka rikkoivat vain espanjankieliset chantit. Sen lisäksi, että osuma vaikutti ratkaisseen tämän parin, se oli Atlétille myös järjestysnumeroltaan merkittävä.

FIFA

@FIFAcom
💯

@SaulNiguez scores @Atletienglish's 100th goal in #UCL

Joko Kettujen niskat todella katkesivat takaiskusta, tai sitten joukkueitten välinen tasoero tuli esiin. Avauspuolikkaan loppupuolella vieraat pitivät palloa minuuttikaupalla, saamatta lopulta kuitenkaan ruletilla paikkoja illan toiseen maaliin. 40. minuutilla Yannick Carrasco puolestaan esitti hienon yksilösuorituksen kuskaten pallon keskiviivalta aina Kasper Schmeichelin eteen – tanskalainen veti lopulta pidemmän korren. Hidastuksen perusteella joku erotuomari olisi saattanut jopa viheltää tilanteesta pilkun. Tauolle lukemissa 0-1.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
HT! Leicester 0-1 Atletico Madrid (agg 0-2) Follow it here: skysports.tv/22Coco

@WhoScored
Leicester 0-1 Atletico Madrid: Jamie Vardy (11) had fewer touches than any other player in the first half whoscored.com/Matches/117978…

Leicester nousi onnistuneilla vaihdoilla vielä kertaalleen

Kaikki tai ei mitään -tilanteessa Leicester teki tauolla kaksi vaihtoa. Shinji Okazaki teki tilaa Leonardo Ulloalle, Yohan Benalouane Ben Chilwellille. Viimeksi mainittu saikin huippupaikan tasoitukseen 50.minuutin kohdalla – volley läheltä vain vähän yli maalin. Alle kaksi minuuttia edellisestä sama mies pääsi puskemaan yhtä läheltä, pallo jälleen yli.

Atlético sai myös jobinpostia, kun Juanfran joutui jättämään kentän vamman vuoksi 55. minuutilla. Kokeneen topparin tilalle Lucas. Viisi minuuttia myöhemmin Leicester teki tasoitusmaalin. Chilwell oli jälleen tilanteessa mukana, lopulta pallo pomppi Vardylle, joka toimitti sen verkkoon. Leicesterin takamatka nyt siis kaksi maalia.

Mark Ogden

@MarkOgden_
Shakespeare's two subs, Chilwell and Ulloa, are making a big difference. Ulloa unsettling Atleti defence.

Kotijoukkue sai hetken haltuunsa maalin jälkeen. Ulloa pääsi pommittamaan läheltä, veto oli jo matkalla ohi Oblakin kun se osui Lucasin jalkaan. Sähkön määrä kentällä oli aivan uudella tasolla, myös Vardy pääsi yrittämään toista osumaa – laukaus tuli jälleen kenttäpelaajan blokkaamaksi.

Caught Offside

@COsoccerpod
.@atletienglish are on the rack. Just holding on under a wave of @LCFC attacks

Vieraitten penkillä Diego Simeone reagoi muuttuneeseen tilanteeseen vaihtamalla pelaajan hyökkäyspäästä – Carrascon tilalle Fernando Torres. 74. minuutilla jatkui sama suunta – vaihtoon Filipe Luís, tilalle Angel Correa.
Varttia ennen täyttä aikaa Leicester sai vaparin läheltä boksin rajaa – Mahrez ampui pallon vähän yli maalin. 82. minuutilla petti Wes Morganin takareisi. Shakespeare vaihtoi kapteenin tilalle Daniel Amarteyn. Kotijoukkueen paras puhti vaikutti loppuminuuteilla kadonneen toisen jakson alkupuolen rynnistykseen, ja myös koko jakson alakynnessä ollut vierailija sai hyökkäyksiä aikaan. Neljän lisäminuutin aikana Ketut saivat vielä kulmapotkusta puolittaisen tilanteen aikaan – lähinnä osumaa oli boksiin noussut Schmeichel. Lopputulos 1-1, Atlético jälleen Mestarien liigan välieriin. Leicesterillä ei varsinaisesti enää pelattavaa tällä kaudella ole.