John Terry on kiistämättä Chelsean historian ikonisimpia pelaajia. Puolustaja aloitti seurassa 14-vuotiaana. Pelejä on tällä hetkellä kertynyt 713, joista jopa 578:ssa hän on ollut kapteenina. Englantilainen on voittanut joukkueessa 14 yhteensä pokaalia ja lisää voi vielä tulla.

Terry oli lähdössä seurasta jo viime vuonna, mutta allekirjoitti uuden sopimuksen Antonio Conten saavuttua, joka varmisti miehelle vielä uran 22:nen vuoden Chelseassa.

Maanantaina hän ilmoitti lähtevänsä, mutta vielä on epäselvää, missä ura jatkuu. Tässä ovat todennäköisimmät vaihtoehdot, jotka voi hyvin selvästi jakaa kahteen osaan. Euroopan isoihin sarjoihin ja muiden maanosien rahakkaisiin sarjoihin.

Kiina

Entisiä Chelsean pelaajia on Kiinassa jo yllättävän paljon. Oscar, Ramires, John Obi Mike, Alexandre Pato ja Ricardo Carvalho. Todennäköisimmäksi vaihtoehdoksi on veikattu Terryn nimeä tuon listan jatkoksi, joka takaisi puolustajalle varmasti vielä rahakkaan sopimuksen uran viimeisille vuosille.

Entisten pelikavereiden lisäksi maassa on myös hänen kaksi entistä valmentajaansa. Luis Felipe Scolari valmentaa Guangzhou Evengrandea ja Sven-Görän Eriksson Shenzhen FC:tä.

Valioliiga

Vaikka ura Chelseassa tulee päätökseen, niin ura Valioliigassa voi vielä jatkua. Terry ei sulkenut tätä vaihtoehtoa pois ilmoituksessaan, mutta epäili jatkavansa uraa muualla.

Bournemouthia pidetään todennäköisimpänä vaihtoehtona, jos mies päättää jäädä Englantiin. Eddie Howe haluaa vahvistaa puolustustaan ensi kaudeksi ja valmentaja oli useiden lähteiden mukaan yrittänyt ostaa Terryä jo tammikuun siirtoikkunan aikana.

Independent pitää myös West Bromwichia potentiaalisena vaihtoehtona.

Yhdysvallat

Major League Soccer on mahdollinen päämäärä Chelsean kapteenille. Hän sanoi haastattelussa vuonna 2015, että hän voisi ehkä pelata joskus Yhdysvalloissa.

Terryn entisistä maajoukkuekavereista tähän ratkaisuun on päätynyt jo Frank Lampard, Ashley Cole, Steven Gerrard ja David Beckham.

Portugali

Hieman yllättävä vaihtoehto nousi esille sosiaalisen median kautta. Terryn instagram-tililtä käy ilmi, että hän on alkanut opetella puhumaan Portugalia. Onko kielen opiskelu aloitettu siksi, että ensi kausi kuluisi siellä. Benfica, Porto ja Sporting Lissabon voisivat hyvinkin olla miehestä kiinostuneita.

Tämä takaisi maisemanvaihdoksen Englannista, mutta uran silti jatkumisen huipulla.

Suurin kysymys Terryn kohdalla selvästi onkin, haluaako hän pelata edelleen huipulla vai kylpeä rahassa hieman pienemmällä vaivalla.