Leicester on hiljentänyt epäilijöitään viime vuosina tämän tästä. Toissa kaudella se oli jo lähes tuomittu putoamaan, mutta nousi haudan partaalta loppukevään komean voittosarjan myötä. Viime kausi toi Valioliigan sensaatiomestaruuden, ja tällä kaudella ”Ketut” ovat niittäneet menestystä Mestarien liigassa. Ensin Leicester varmisti ensimmäisenä joukkueena jatkopaikkansa ja lohkovoiton ja sitten se pudotti europeleissä marinoituneen Sevillan jatkosta.

Tiistai-iltana haaste on kovempi, sillä vastassa on kolmen viime kauden aikana kaksi kertaa Mestarien liigan loppuotteluun edennyt Atlético Madrid. ”Patjantekijät” voittivat kuitenkin kotiottelunsa viime keskiviikkona vain 1-0. Se on tulos, joka jättää Leicesterille kaikki eväät taas uuteen yllätykseen.

Morganin paluu avainasemassa

Leicesterin puolustuksesta on sivussa Robert Huth pelikieltonsa takia, joten on entistäkin tärkeämpää, että joukkue saisi takaisin selkävaivoista kärsineen kapteeninsa Wes Morganin. Merkit ainakin ovat hyvät sen suhteen, että Morgan pystyy pelaamaan. Hyökkääjä Islam Slimani sen sijaan lienee sivussa.

Atlético on ollut nousujohteisessa vireessä kevään ratkaisupelien lähestyessä, joten Leicester-puolustus saa todella varautua hikiseen iltaan. Avainasemassa onkin, kuinka pysäyttää yksi maailman tämän hetken parhaista hyökkääjistä, Antoine Griezmann. Voi olla, että Kettu-luotsi Craig Shakespeare antaa Griezmannin kanssa erityistehtävän Wilfried Ndidille, jotta puolustuslinja saa keskittyä enemmän muuhun Atlético-ryhmään. Atléticon terveystilanne on hyvä.

Samalla pitää muistaa, että Leicester tarvitsee maaleja, tai ainakin yhden maalin. Atléticon verkkoon on tehty kauden yhdeksässä Mestarien liiga -ottelussa vain neljä osumaa, joten helpolla punavalkoisten puolustus ei aukea. Katseet kääntyvätkin ennen kaikkea Jamie Vardyyn. Viime kauden sankari on saanut maalihanat auki Valioliigassa, mutta Mestarien liigan kauden maalisaldo näyttää edelleen vain yhtä. Joko Vardy on valmis hakemaan taas sankarin viittansa narikasta?

Onko Atlético harjoitellut rankkareita?

Molemmat joukkueet pelaavat mielellään aktiivista prässiä ja energistä vastahyökkäyspeliä, eikä suurta hinkua pallonhallintaan ole. Avausosan tulos pakottaa kuitenkin Leicesterin aktiivisuuteen, joten Atléticolle voi aueta iskun paikkoja. Nopeasta vastahyökkäyksestä se teki viime viikollakin ainoan maalinsa.

Lähtökohtaisesti edessä voi olla vähämaalinen ottelu. Jos Leicester onnistuisi puristamaan sille tyypillisen 1-0 -voiton ja säilymään hengissä jatko-ottelunkin, olisi edessä rankkarikisa. Ja silloin etu kääntyisi Leicesterille. Kotijoukkueella on rankkarikisoissa muutenkin henkinen etulyöntiasema, mutta unohtaa ei sovi Atléticon kauden surkeita rankkaritilastojakaan. Atlético on ampunut kauden 13 rangaistuspotkustaan maaliin ainoastaan viisi.

Klo 21.45 alkava Leicester-Atlético Madrid on nähtävissä Viasatilla ja Viaplayssa.