Leicester Cityn debyyttikautta Mestarien liigassa voidaan pitää onnistuneena. Toki Valioliigan mestarin tulisi yltää kilpailussa aina pidemmälle, mutta aikainen poistuminen englantilaisseuroille on ollut viime vuosina enemmän sääntö kuin poikkeus.

Leicesterin kohdalla tulee kuitenkin muistaa, että suurin osa heidän pelaajistaan eivät ole esiintyneet seurajoukkueiden kuningaskilpailussa kertaakaan.

Viime kaudella valioliigajoukkue pääsi ensimmäistä kertaa välieriin pitkästä aikaa. Manchester City kuitenkin putosi Real Madridille todella heikkojen otteluiden seurauksena. Harvoin näkee, että mikään joukkue pääsee niin vähällä tekemisellä välierästä jatkoon kuin Real Madrid tuolloin. Vaikka yhteismaalit olivat vain 1-0, niin Man City ei antanut itsestään vaarallista kuvaa oikeaan kertaakaan 180 minuutin aikana.

Leicester eroaa edelliskauden parhaasta englantilaisjoukkueesta ainakin sillä tavalla, että se antoi kaikkensa ja kaatui saappaat jalassa.

Nämä kolme tilastoa kertovat otteluparista paljon.

1. Atlético Madridilta 65 purkupalloa ottelun aikana

Vierasjoukkue Madridista oli todellakin kovan paineen alla. Se joutui purkamaan painetta pitkillä puruilla uudestaan ja uudestaan.

Tämä kertoo siitä, että pallo on ollut paljon heidän kenttäpuoliskollaan ja ennen kaikkea siitä, että pallonmenetyksen jälkeen Leicester on tehnyt kaikkensa voittaakseen sen heti takaisin. Kun edellinen hyökkäys on päättynyt, niin joukkueen mentaliteetti on välittömästi ollut ”tahdomme pallon takaisin ja yrittää heti uudestaan”.

2. Leicester laukoi jopa 22 kertaa

Vaikka Atlético Madrid meni ottelussa johtoon, niin Leicester ei luovuttanut. Vierasmaalin seurauksena joukkueen olisi pitänyt tehdä kolme maalia päästäkseen jatkoon. 22 laukauksella kolme maalia olisi hyvänä viimeistelypäivänä ollut täysin mahdollista eilisessä ottelussa. Tällä kertaa se riitti vain yhteen maaliin.

Tilastoon on laskettu laukaukset maalia kohti (6), laukaukset ohi maalin (6) ja blokatut laukaukset (10).

3. Leicesterin hurja 30 minuuttia

Atlético Madrid on todella kovan tason joukkue. Se on edennyt Mestarien liigan finaaliin kahdesti viimeisen kolmen vuoden aikana. Tästä huolimatta kotijoukkue sai välillä luotua illuusion, että Leicester on kilpailun konkari ja espanjalaisseura on mukana ensimmäistä kertaa.

40 ja 70 peliminuutin välillä hallitseva Valioliigan mestari vei peliä aivan totaalisesti. Seuraavat tilastot ovat kyseiseltä puolituntiselta. Laukaukset 8-0, keskitykset 12-0, vaaralliset maalintekotilanteet 3-0 ja purut 1-18. Nolla esiintyy Atléticon tilastoissa tuolta ajalta uskomattoman useasti.

Yksi asia on siis selvää. Leicester jätti kentälle kaikkensa ja yritti jatkoonpääsyä loppuun asti. Miehekäs debyytti.