Leicester Cityn satumainen tarina Mestarien liigassa päättyi puolivälierävaiheeseen Atletico Madridin edettyä parista jatkoon yhteismaalein 2-1.

Entinen Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Roni Porokara olisi toivonut Leicesterin sadun jatkuvan, mutta oli realistinen sen todennäköisestä päättymisestä madridilaisten käsissä.

– Totta kai olisi ollut kiva seurata Leicesterin tarinaa pidempäänkin. Viime kauden mestaruus oli yksi isoimpia jalkapalloyllätyksiä ikinä minun kirjoissani. Sarjan voittaminen oli niin uskomaton suoritus, Porokara ylistää.

– Tälle kaudelle tuli sitten tarinaa jatkamaan Mestarien liiga. Siellä tulee vastaan paremmat joukkueet koko ajan mitä pidemmälle mennään. Tuli vaan liian iso pala Leicesterille purtavaksi. Sen näki jo Sevillaa vastaan, että Leicesterillä ei rahkeet riitä voittamaan Mestarien liigaa. Yksittäisessä ottelussa huonompi joukkue voi aina voittaa hyvän. Pitkässä juoksussa tässä kisassa hyviä tulee vastaan enemmän ja enemmän, Porokara toteaa.

Leicesterin pelit jatkuvat Valioliigassa. Ensi viikolla edessä on reissu Arsenalin vieraaksi. Leicester tippui Mestarien liigasta tyylikkäästi taisteltuaan kotonaan 1-1-tasapelin, joten siitä on hyvä jatkaa taistoihin kotimaan kamaralla.

– Uskon, että Mestarien liigan kokemus pystytään kääntämään hyödyksi. Pääsivät noin pitkälle ja viimeisessä pelissä 1-1-tasapeli Atleticoa vastaan tuovat jaksamista loppukauteen. Leicester on enemmän lädijengi kuin monet muut Valioliigaseurat, joten eurokokemuksesta tulee varmasti hyvä fiilis ja se voi tuottaa hyviä tuloksia loppukaudesta, Porokara uskoo.

Roni Porokara tarjoaa mietteitään jalkapallosta ja keskiviikkoisista Mestarien liigan otteluista alkaen klo 21.15 Bar & Bistro Kipinässä ja haastattelua voi seurata suorana lähetyksenä Valioliiga.comin Facebook-sivulla.