Evertonin maalipyssy Romelu Lukaku on yksi kesän siirtomarkkinoiden mielenkiintoisimpia nimiä.

Piakkoin 24 vuotta täyttävän Lukakun sopimus Evertonin kanssa umpeutuu kesällä 2019, eikä mies ole ollut halukas tekemään jatkosopimusta. Pitkin kautta on uutisoitu hyökkääjän sopimusneuvotteluista. Belgialaisen agentti Mino Raiola sanoi aiemmin, että jatkosopimus on ”99,99-prosenttisen varma juttu”. No, näinhän ei ollut, vaan myöhemmin paljastui, että Lukaku on toistuvasti kieltätynyt. Mies itse on antanut lausuntoja, joiden mukaan hän ”haluaa voittaa pokaaleja”.

Siirtospekulaatioissa Lukaku on yhdistetty hyvin vahvasti vanhaan seuraansa Chelseaan. The Telegraph kertoi maaliskuussa, että Chelsea olisi valmis tarjoamaan Lukakusta ja Ross Barkleysta yhteensä yli 100 miljoonaa puntaa (noin 118 miljoonaa euroa). Nyt näyttää siltä, että kiinnostus on molemminpuolista.

Telegraphin tietojen mukaan Lukaku on jo kertonut ystävilleen, että hän haluaa siirtyä kesällä nimenomaan Chelseaan. Tämä tiettävästi tiedetään myös Evertonin sisällä.

Lukakun tahto jättää Evertonin hankalaan välikäteen. Evertonin ja Chelsean välit ovat ilmeisen jäätävät John Stones -jupakan jäljiltä. Telegraph tietääkin kertoa, että Everton myisi Lukakun mieluummin vaikka Manchester Unitediin kuin Chelseaan. Varmaa tässä vaiheessa on se, että halvalla ei Everton Lukakusta luovu. Siinä missä Chelsea olisi valmis pulittamaan Lukakusta ja Barkleysta yhteensä 100 miljoonaa puntaa, Everton haluaa kyseisen summan pelkästä Lukakusta.

Lukaku johtaa tässä vaiheessa kautta Valioliigan maali- ja ”pistepörssiä”. Voimakas hyökkääjä on iskenyt 24 maalia ja antanut päälle kuusi maalisyöttöä.