Manchester Unitedin manageri José Mourinho ja Eglannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate ovat vahvasti eri mieltä molempia joukkueita edustavan Marcus Rashfordin kesäsuunnitelmista.

Englannin maajoukkueessakin jo pelannut nuorukainen on vielä ikänsä puolesta edustuskelpoinen ensi kesän alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa. Mourinhon mielestä pelaajan ei ole järkeä pudottaa tasoa alaspäin ja hänen mielestä Rashfordin tulisi levätä nuorten kisoihin osallistumisen sijaan. Portugalilaisvalmentajalta kysyttiin, onko väärin, jos Englannin jalkapalloliitto FA olettaa pelaajan osallistuvat kisoihin.

– Minun mielestä pelaajan saavuttaessa tietyn tason, ei ole mitään järkeä pudottaa tasoa alaspäin.

– Se olisi sama, jos minä peluuttaisin häntä alle 23-vuotiaidemme joukkueessa, jotta voittaisimme esimerkiksi derbyn Manchester Cityä vastaan. Hän voisi ikänsä puolesta pelata siellä, mutta kun hän on saavuttanut tietyn tason, niin ei ole järkeä palata alemmalle tasolle.

Southgaten mielestä puolestaan parasta pelaajan kannalta olisi parasta, jos Rashford pelaisi itseluottamuksensa ja kehittymisensä takia nuorten kisoissa, mikä on saanut valmentajat törmäyskurssille.

Valmentajien odotetaan pitävän tapaamisen aiheeseen liittyen lähitulevaisuudessa.