Chelsea ja Tottenham järjestivät Wembleyllä pelatussa FA Cupin välierässä todellisen huippuottelun. Valioliigasta sijoilta yksi ja kaksi löytyvät joukkueet tarjosivat katsojille kuuden maalin näytöksen.

Chelsea meni jo ottelun alkuhetkillä 1-0 -johtoon. Neljä minuuttia oli pelattu, kun Willian laukoi suoraan vapaapotkusta noin 20 metristä pallon takakulmaan. Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris olisi voinut parempana päivänä tilanteen torjua, mutta maalivahti näytti olettavan Willianin yrittävän laukausta muurin yli etunurkkaan.

9 - Willian has scored 9 direct free kick goals for Chelsea since the start of 2015-16; 45% of his goal tally in that period (9/20). Laser.

Tottenham pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun reilut kymmenen minuuttia myöhemmin. Christian Eriksen keskitti pallon kohti Harry Kanea. Keskitys näytti jo jäävän liian matalaksi, mutta Kane onnistui taidokkaasti puskemaan pallon maaliin. Englantilaishyökkääjä oli puskiessaan lähes kontallaan.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Chelsea sai vielä rangaistuspotkun. Heung-Min Son liukui kömpelösti rangaistusalueen sisällä ja tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin laittaa pallo pilkulle. Ensimmäisen maalin vapaapotkusta tehnyt Willian asettui jälleen pallon taakse ja laittoi lukemiksi 2-1.

Toisella puoliajalla Valioliigassa toisena oleva Tottenham tuli taas takaa rinnalle. Eriksen keskitti jälleen ja tällä kertaa Dele Alli viimeisteli Tottenhamin tasoituksen.

20 - Christian Eriksen has provided more assists in all comps this season than any other player in the big 5 European leagues. Deliverer.

Tämän jälkeen alkoi Chelsean show. Se vaihtoi kentälle Diego Costan, Eden Hazardin ja Cesc Fabregasin. Tulosta tuli vartti ennen loppua ja jälleen kerran erikoistilanteesta. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Hazardille, joka laukoi pallon rangaistusalueen rajalta oikeaan alakulmaan.

Viisi minuuttia edellisestä nähtiin yksi kauden kauneimmista kaukolaukausmaaleista. Nemanja Matic tykitti pallon melkein 30 metristä hurjalla voimalla yläriman kautta sisään.

Daniel Cutting

@dcfreestyle
What.A.Finish #Matic Couldn't get anymore top bins if he tried!

4-2 jäivät ottelun loppulukemiksi ja näin ollen Chelsea eteni FA Cupin finaaliin. Tottenhamin seitsämäs peräkkäinen kyseisen kilpailun välierä päättyi jälleen kerran putoamiseen.