Manchester Unitedin kannattajien pahin painajainen kävi torstai-iltana toteen ja välieräpaikan Eurooppa-liigassa ratkaisseella Anderlecht-voitolla oli kallis hinta. Se hinta oli Zlatan Ibrahimovicin loukkaantuminen.

Useat lähteet ovat jo puhuneet, ettei kyseessä ole mikään pieni polvivamma. Sky Sports epäilee 35-vuotiaan ruotsalaisen kauden olevan ohi. ESPN puolestaan uskoo sairausloman kestävän yli vuodenvaihteen vähintään tammikuuhun (lue uutinen).

Merkit eivät näytä Zlatanin kannalta hyviä? Mitkä siis ovat vaihtoehdot, jos mies on poissa niin kauan kuin ESPN väittää.

Ikä riippakivenä

Ensisijaisesti voidaan pitää hyvin todennäköisenä, ettei Ibrahimovic jatka Unitedissa. Ruotsalaishyökkääjän sopimus oli yksivuotinen ja joukkueella ei ole mitään järkeä maksaa konkarin palkkaa näin pitkän poissaolon ajan. Ilman loukkaantumista jatkosopimus olisi melko varmasti irronnut.

Ibrahimovicin loukkaantuminen myös muuttaa jonkin verran Unitedin kesän siirtosuunnitelmia. Nuorten Anthony Martialin ja Marcus Rashfordin ja ikääntyneen Wayne Rooneyn rinnalle tarvitaan mitä todennäköisemmin kokeneempi vaihtoehto.

35-vuoden ikä pitkällä loukkantumisella on huono yhdistelmä myös muualle Eurooppaan. Tasosta huolimatta mikään suuri seura ei ole valmis tarjoamaan Zlatanille sopimusta, mikäl mies menettää puolet seuraavasta kaudesta. Ruotsalaisen palkkavaatimukset ovat tällaiseen uhkapeliin liian suuria.

Jäähdyttelyä tai ura ohi

Kun Euroopan suurseurat sulkee pois laskuista, Zlatanin vaihtoehdot ovat vähäisiä. Katse on suunnattava esimerkiksi jäähdyttelyliigana pidettävään Yhdysvaltojen MLS-sarjaan tai Kiinan Superliigan pohjattomille palkkalistoille. Molemmat ratkaisut voi nähdä viimeisinä mahdollisuuksina veteraanihyökkääjän uralle.

Jopa MLS-kaudelle toipuminen on silti kysymysmerkki. Jos Zlatan on vähintään tammikuuhun sivussa, valmistautumisaika maaliskuussa alkavaan uuteen kauteen Yhdysvalloissa jäisi hyvinkin vähäiseksi. Lisäksi ei ole varmuutta, toipuuko liki keski-ikäinen pelaaja näin pahasta vammasta koskaan entiselle tasolleen.

Zlatanin on myös syytä varautua pahimpaan mahdolliseen skenaarioon: uran päättymiseen. Jos näin tapahtuu, se olisi suuri sääli. Ruotsalaisen menestyksekäs lähes kaiken kokenut ura ei vain ansaitse tällaista lopetusta.

Vaikka torstain peli ei olisikaan Zlatanin viimeinen, miehen vuodet kirkkaimmalla huipulla ovat tämän loukkaantumisen myötä valitettavasti suurella todennäköisyydellä ohi. Pidetään siitä huolimatta vielä peukalot pystyssä sen viimeisen mahdollisuuden puolesta.