Ronald Koemanin mielestä englantilaiset managerit pelkäävät omien nuorien peluuttamista. Evertonia valmentava hollantilainen on itse ollut tällä kaudella piristävä poikkeus Valioliigassa annettuaan seuran nuorille lupauksille runsaasti peliaikaa.

Evertonilla eniten peliaikaa saanut juniori on ollut 13 valioliigaottelussa avannut 18-vuotias keskikenttäpelaaja Tom Davies. Daviesin lisäksi myös Ademola Lookman, Mason Holgate ja Dominic Calvert-Lewin ovat saaneet säännöllistä peliaikaa.

– Näen eron siinä, miten itse annan nuorille enemmän mahdollisuuksia kuin englantilaiset managerit. He pelkäävät sitä. Minä en pelkää laittaa nuoria kehiin. Englantilaisessa jalkapallossa sanotaan, että nuorien perään täytyy katsoa. Sitä sanotaan myös heidän voivan pelata 15-20 peliä, mutta ei yhtään enempää. Jos kuitenkin heillä on kykyjä, sinun täytyy antaa mahdollisuus, Koeman perusteli Sky Sportsille.

– Jos minulla on 20-vuotias vaihtoehto toppariksi ja uskon hänen hoitavan hommansa, en hanki kolmatta topparia. Nuorukainen olisi se toinen vaihtoehto. Näin minä työskentelen.

Everton on tällä hetkellä Valioliigassa seitsemäntenä. Joukkue taistelee europaikoista Arsenalin ja Manchester Unitedin kanssa.