Manchester United kohtaa sunnuntaina Burnleyn Turf Moorilla. Yhdelle kotijoukkueen pelaajista ottelu merkitsee hieman normaalia valioliigakohtaamista enemmän.

Tom Heaton pelasi Manchester Unitedissa 11-vuotiaasta 24-vuotiaaksi, mutta ei koskaan pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa joukkueen torjujana. Vuonna 2010 useiden lainapestien jälkeen hän ei enää kirjoittanut uutta sopimusta seuran kanssa ja siirtyi Cardiffiin pysyvällä siirolla.

Manchester United tarjosi Heatonille jatkosopimusta ja Sir Alex Ferguson olisi tahtonut hänen jäävän.

– Ymmärrän hänen (Fergusonin) näkökulman asiaan. Hän kutsui minut toimistoonsa keskustellakseen uudesta sopimuksesta, mutta olin jo päättänyt, että oli minun aikani mennä, Heaton kertoi Sky Sportsille.

– Ferguson ei titetenkään ollut silloin tyytyväinen. Olin ollut seurassa 13 vuotta ja yhtäkkiä lähdin ilmaiseksi muualle.

Englannin maajoukkueeseen noussut Heaton on ollut ehdottomasti kauden parhaita maalivahteja. Moni jopa yllättyi, kun hänen sijastaan juurikin Man Unitedin David de Gea valittiin PFA:n vuoden joukkueeseen, eikä Heatonia.

Maalivahti kertoo, että hän ei ole jälkeenpäin katunut päätöstään.

– Se oli varmaan paras tekemäni päätös. Se oli minun valintani ja seison sen takana. Oli vaikeaa päättää asiasta. Manchester United hankki minut sinne, kun olin 11-vuotias.

Vaikka Ferguson tahtoi englantilaismaalivahdin jäävän seuraan, niin hän ei kuitenkaan jäänyt kantamaan kaunaa.

– Hän piti puoliani kuukausi päätökseni jälkeen ja kertoi myös kunnioittavan päätöstäni. Se merkitsi minulle todella paljon.