Manchester Cityn päävalmentantaja Pep Guardiola kommentoi entisen valmennettavansa Alexis Sánchezin tilannetta.

Chileläishyökkääjän tulevaisuus on puhuttanut lähes koko kauden. Hänellä on sopimusta jäljellä kesään 2018 asti. Jos 28-vuotias Sánchez ei suostu Arsenalin tarjoamaan jatkosopimukseen, niin hänen odotetaan lähtevän ensi kesänä, kun lontoolaisseura saisi pelaajasta vielä rahaa. Muun muassa Man Cityn, Chelsean ja Paris Saint-Germainin on uutisoitu tahtovan pelaajan, jos hänen ura Arsenalissa päättyy.

– Kuinka isot seurat kehittävät joukkueitaan? Paremmilla pelaajilla. Joten tietenkin suurseurat ympäri maata ovat kiinostuneita Sánchezin tilanteesta, Guardiola kertoi Mirrorille.

– Laita Kevin de Bruyne tilanteeseen, jossa hänellä on vain vuosi sopimusta jäljellä ja katsotaan, kuinka moni joukkue tahtoo hänet.

Espanjalaisvalmentaja valmensi Sánchezia Barcelonassa. Pelaaja pelasi seurassa hyvin, mutta jäi silti Lionel Messin varjoon.

– Kun suuret pelaajat menevät Barcelonaan, heidän tulee ymmärtää, että Lionel Messi on uniikki.

– Alexis on kuitenkin vain yhden askeleen Messiä jäljessä. Hän on fantastinen pelaaja ja olen onnellinen, että hän pelaa Arsenalissa.

Sánchez on tehnyt tämän kauden 42:ssa ottelussa 23 osumaa ja antanut 18 maaliin johtanutta syöttöä. Hän saapui Arsenaliin vuonna 2014 reilulla 40 miljoonalla eurolla.