Seinäjoen Jalkapallokerhossa Veikkausliigan kaudella 2015 voittanut Allan Rodrigues on tehnyt suuren vaikutuksen Jürgen Kloppiin.

Brasilialainen on Liverpoolin omistama pelaaja, mutta hänet jouduttiin lainaamaan Saksan Bundesligassa pelaavaan Hertha Berliinin, koska hänen työluvan kanssa on ollut suuria vaikeuksia. Kyseessä on 20-vuotiaan keskikenttäpelaajan Liverpool-uran kolmas lainasopimus.

– Näin hänen harjoittelevan ja ajattelin, että ”voi hyvä jumala, miten saamme hänet meidän kokoonpanoon?”, Klopp muisteli ensivaikutelmaansa Allanista Liverpool Echolle.

Myös pelaajan voittama Veikkausliigan mestaruus tuli tuolloin saksalaisvalmentajan tietoon.

– Kysyin, ”kuka tämä pelaaja on?”. He vastasivat, että hän on meidän pelaajamme, joka oli voittanut viikko sitten Suomen mestaruuden. Seuraavaksi sanoin,”Mielenkiintoista. Miksi hän ei pelaa täällä?”. He kertoivat, että se ei ole mahdollista. Tuolloin aloin opettelemaan Englannin jalkapalloliiton sääntöjä.

Työluvan saamiseen vaikuttaa siirtosummat, maaottelut, palkat ja pelaajan pelaamat ottelut.

Klopp on ollut tyytyväinen Allanin kehitykseen, mutta edelleen jatkuvien työlupaongelmien seurauksena pelaajan uskotaan pelaavan lainalla Berliinissä myös ensi kaudella.