Valioliigassa alkaa tänään erikoinen kierros. Seuraavan kolmen päivänä aikana nimittäin pelataan vain rästiin jääneitä pelejä.

Laittaako Southampton kapuloita Chelsean rattaisiin?

Kierroksen ensimmäisessä ottelussa sarjakärki Chelsea saa vieraakseen keskikastin Southampton. Blues hävisi edellisen ottelunsa Manchester Unitedille, jonka myötä ero Tottenhamiin putosi neljään pisteeseen. Näin joukkue tarvitsee tiistaina paremman tuloksen Stamford Bridgeltä.

Chelsean saldo viimeisistä peleistä on kolme voittoa ja kaksi tappiota. Tulokset eivät sinänsä ole olleet heikkoja, mutta Spurs on voittanut samalla jokaisen pelinsä.

Southamptonilla voittoja viimeisiin peleihin on kaksi ja häviöitä saman verran. Mukaan mahtuu myös yksi tasapeli.

Chelsea sai jo lauantain FA Cupin välierässä ykkösvahtinsa Thibaut Courtois’n takaisin riveihinsä. Belgi ei pelanut Unitedia vastaan nilkkavaivan vuoksi. Muutenkin loukkaantumistilanne näyttää hyvältä, sillä sivussa on mahdollisesti vain vatsaviruksesta kärsivä Gary Cahill. Topparia viime pelissä paikkasi Nathan Aké.

Southamptonilla loukkaantumishuolet ovat suurempia. Sekä kärkitoppari Virgil van Dijk että hyökkääjä Charlie Austin ovat olleet jo pidempään poissa kuvioista.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Chelsea otti 2-0-lukemin vierasvoiton. Viime kaudella Saints onnistui kuitenkin yllättämään lontoolaiset heidän kotinurmellaan.

Chelseassa epäonnistunut Oriol Romeu on ollut tällä kaudella Southamptonin keskikentän pohjan johtavimpia hahmoja. Saints-luotsi Claude Puel näkeekin espanjalaisessa paljon samaa kuin Chelseasta Valioliigan vuoden pelaajaksi valitussa N’Golo Kantéssa.

– Kanté tuo samoja asioita kuin Romeu meille. Hän ei ole kaukana Kantésta. Hän on todella tasainen ja antaa jokaisessa ottelussa hyvän esityksen, Puel kehui Expressille suojattiaan.

Kovien panosten Manchesterin derby

Torstaina rästikierroksen huipentaa Manchesterin derby Unitedin ja Cityn välillä. Tällä kertaa panoksia lisää sarjatilanne. Joukkueet ovat nimittäin pisteen sisällä toisistaan ja taistelevat viimeisistä Mestarien liiga -paikoista. Vierasvoitolla Etihadilta United nousisi neljän parhaan joukkoon.

City pelasi viimeksi sunnuntaina ja hävisi jatkoajalla FA Cupin välierissä Arsenalille. Valioliigassa joukkue on voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Huhtikuun alussa kuitenkin tuli takkiin Chelsealta.

United puolestaan porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa. Sunderland, Chelsea ja Burnley ovat jokainen kaatuneet nollapelillä.

Poissaolot ova suuremmin Unitedin riesana. Toppariosastolta puuttuvat Phil Jones, Chris Smalling ja Marcos Rojo jättävät vaihtoehdot vähäisiksi. Sunnuntaina avauksessa nähtyjen Eric Baillyn ja Daley Blindin lisäksi vaihtoehtona on nuori Axel Tuanzebe.

Keskikentältä sivussa on Juan Mata ja kärjestä puuttuu viime viikolla pahasti loukkaantunut maalipyssy Zlatan Ibrahimovic. Burnleya vastaan Zlatanin korvasi pitkästä aikaa maalannut kapteeni Wayne Rooney.

Myös Cityllä on muutama poissaolo. Yksi merkittävä on keskikentän syöttötaiturin David Silvan puuttuminen. Puolustuksessa pieniä vaivoja on ollut Pablo Zabaletalla ja John Stonesilla. Hyökkääjistä Gabriel Jesus ei ole vielä pitkän loukkaantumisen jälkeen täydessä kunnossa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin alkukaudesta syyskuussa. Tuon Citizens vei vieraskentällä 2-1-lukemin. Nykyisissä vireissään joukkueet ovat lähes tasaväkiset.

Suurista panoksista huolimatta United-luotsi José Mourinho on uhannut käyttää torstaina rotaatiota avausmiestensä kanssa. Portugalilaisen ykkösprioriteettina on edelleen Eurooppa-liigan voitto.

– Aion lepuuttaa taas joitakin pelaajia. Mestarien liigassa pelaaminen on tärkeää, mutta tämä seura haluaa pokaaleja, Mourinho vihjasi The Timesille.

Valioliigan rästikierros

Tiistai

Chelsea-Southampton klo 21:45 (Viasat)

Keskiviikko

Arsenal-Leicester klo 21:45
Middlesbrough-Sunderland klo 21:45
Crystal Palace-Tottenham klo 22:00 (Viasat)

Torstai

Manchester City-Manchester United klo 22:00 (Viasat)