Ainoana joukkueena vasta 31 sarjaottelua pelannut Arsenal sai keskiviikon rästiottelussa vastaansa Leicesterin. Mestarien liiga -paikka oli karkaamassa Tykkimiehiltä toivottoman kauas, joten Arsenal tarvitsi kipeästi täyttä pistepottia. Leicester puolestaan oli repinyt kuusi pistettä eroa putoamisviivaan, mutta vielä sarjapaikka ei suinkaan ollut varma.

Toisessa klo 21.45 alkaneessa ottelussa kohtasivat Middlesbrough ja Sunderland, sarjataulukon kaksi viimeistä joukkuetta. Kumpainenkin oli käytännössä jo tuomittu putoamaan, ja toivonkipinä pysyisi hengissä vain voitolla.

Näiden kahden ottelun avausjaksojen ainoa maali nähtiin jumbofinaalin kahdeksannella minuutilla. Adam Clayton järjesteli ja Marten De Roon siirsi Middlesbrough’n 1-0 -johtoon.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata Middlesbrough’ssa kuin kahdeksan minuuttia, kunnes isäntien manageri Steve Agnew oli pakotettu vaihtamaan. Toppari Daniel Ayala loukkasi itseään ja joutui Fabion korvaamaksi.

Kun Emirates Stadiumilla oli pelattu 86 minuuttia, siirtyi Arsenal onnekkaasti 1-0 -johtoon. Pallo meni maaliin Leicester-toppari Robert Huthin kautta. Se riitti Arsenalin voittoon, joten taistelu Mestarien liiga -paikasta jatkuu yhä.

Sunderland ei lopulta onnistunut Boron puolustusta aukaisemaan, vaan loppunumeroiksi jäi Boron niukka 1-0 -voitto. Täysi pistepotti oli Borolle vasta kauden viides. Voittoja se tarvitsisi lisääkin, sillä sillä on vielä neljä kierrosta aikaa kuroa kiinni Hullin kuuden pisteen etumatka. Tehtävä ei ole helppo, sillä pisteet pitäisi repiä Manchester Cityltä, Chelsealta, Southamptonilta ja Liverpoolilta.

Sunderland on erikoistunut vuosien varrella huimiin loppukireihin ja ihmepelastuksiin, mutta kyllä sen kohtalo nyt alkaa olla sinetöity. Hulliin on eroa 12 pistettä ja tarjolla teoriassa enää 15 pinnaa. Mestaruussarjaan vie Sunderlandin tie.